Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce a spus ministrul de finante despre obiectivul Directiei Antifrauda

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, departamentul antifrauda, daniel chitoiu, bugetul de stat, reducerea tva

La Comisiile reunite de buget-finante, ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat ca obiectivul sefilor numiti la Departamentul Antifrauda este sa aduca in sase luni de zile intre 800 de milioane de euro si 1 miliard de euro, fiind numiti temporar cu contracte de management.


"Angajamentul nostru e ca noua structura care va incepe actiunile sper eu incepand de maine sau poimaine, pentru ca s-a pus pe picioare, sa aduca in primele sase luni de zile cel putin 800 de milioane - 1 miliard de euro la bugetul de stat. asta este obiectivul lor, sefii de acum care au fost numiti temporar pleaca daca nu realizeaza acest obiectiv", a sustinut Chitoiu.

El a precizat ca este vorba despre contracte de management si de mandat in cazul sefilor numiti la Departamentul Antifrauda.

De asemenea, el a mentionat ca intentioneaza sa promoveze un act normativ care sa stabileasca salarizarea acestora in functie de performanta, respectiv in functie de sumele incasate nu de sumele stabilite, ci de "prejudicii recuperate operativ".

Chitoiu a sustinut ca prin reducerea TVA la paine au fost inregistrate primele rezultate centralizate de la institutiile de control, mai putin din cifrele ANAF, care se afla in reorganizare, care arata o reducere a evaziunii fiscale in prima luna cu 10-12%.

Ministrul a precizat ca in urma cu un an de zile a luat o serie de angajamente, inclusiv legate de reorganizarea ANAF si infiintarea Directiei Antifrauda, pe care in cea mai mare parte le-a realizat.

Chitoiu a mentionat ca in luna octombrie a fost inregistrata o crestere a veniturilor cu 7,38% fata de luna similara a anului trecut, precum si o depasire cu 2,36% a sumelor prevazute in programul de colectare pentru acest an.

De asemenea, el a sustinut ca din reorganizarea ANAF si din rezultatele care vor fi obtinute de structura antifrauda veniturile bugetare din reducerea evaziunii vor creste intre 0,5-1% ca pondere in PIB.

Sursa: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce a spus ministrul de finante despre obiectivul Directiei Antifrauda":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016