Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Problemele legat de perioada promotiilor vor fi reglementate printr-o noua legislatie la care lucreaza autoritatile in prezent, a anuntat, joi, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, citat de Agerpres.
Acesta a anuntat ca Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) a infiintat un grup de lucru, din care face parte si Consiliul Concurentei, in care se analizeaza o noua legislatie in sectorul comertului, care sa regleze si problemele privind promotii.
Pentru ca tot mai multi consumatori se plang de faptul ca Black Friday este o campanie folosita de comercianti pentru a pacali clientii “umfland” preturile, doar pentru a le reduce “artificial”, Chiritoiu a atras atentia: “Recomandarea noastra catre industrie, catre comerciantii online, este sa-si faca ei ordine in casa proprie, pentru ca, daca isi compromit imaginea, asta ii va afecta pe toti”.
Interesul adoptarii unui cod de conduita este in primul rand al comertiantilor, mai spune acesta. “Inteleg ca se lucreaza la un astfel de cod, care sa spuna cum trebuie sa te comporti si ce este corect sa anunti despre promotii, ce nu este corect si sa dea incredere consumatorilor, pentru ca altfel se poate crea o imagine gresita care sa-i afecteze pe toti", este de parere Chiritoiu.
Consiliul Concurentei a sesizat in urma cu cateva luni ca pretul “intreg” afisat de comerciantii online era mai mare decat nivelul prevazut de lege, in cazul a aproximativ 80% din produsele monitorizate. Mai mult, in 20% din cazuri, preturile erau chiar mai mari decat in mod obisnuit.

Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
Astfel, consumatorii au avut indusa perceptia (eronata) ca preturile produselor sunt mai mici in timpul promotiilor.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Voucherele pentru Rabla electrocasnice vor avea o valabilitate mai mica, insa valoarea lor ramane neschimbata (Ordinul 974/2022)Impozitele vor putea fi platite cu cardul de catre persoanele fiziceServicii executate in pierdere. Scapa de nelamuririle aduse de OUG nr. 99 din 2000Inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor fiziceUsor cu TVA-ul pe scari!Ultimele articole
Control ANAF in sem. II 2024. Deficiente descoperite pe linia combaterii evaziunii fiscaleNoutati legislative. 5 noutati fiscale privind TVA in 2025Proiect: Bonurile fiscale vor fi acordate doar la solicitarea clientilor in cazul platilor cu cardulCase de marcat electronice dotate cu POS. ONG-urile au aceasta obligatie?e-Factura: Ghid Complet pentru 2024Articole similare
Reclamatiile pe sectorul achizitiilor online a crescut in 2014 cu 200 la sutaBLACK FRIDAY a inceput. Stocurile s-au epuizat deja la cartile de contabilitate?ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Cum arata un studiu privind consumatorii si alegerile de BLACK FRIDAY?BLACK FRIDAY pentru Contabili. Reduceri fara precedent!Ultimele articole
Radiere SRL, PFA, II, IF. Procedura complexa, explicata pas cu pasSistemul e-TVA: Principalele 5 provocari pentru contabiliBLACK FRIDAY la cele mai bune lucrari de contabilitate si fiscalitate 2015
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"