Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Chiritoiu, despre Black Friday: Se lucreaza la o noua legislatie care sa regleze problema promotiilor!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 16 Nov. 2018
Tags: o noua legislatie, comercianti, black friday

Problemele legat de perioada promotiilor vor fi reglementate printr-o noua legislatie la care lucreaza autoritatile in prezent, a anuntat, joi, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, citat de Agerpres.

"Comertul online creste si acesta este un lucru bun, pentru ca genereaza concurenta, ceea ce inseamna preturi mai mici. inca nu este atat de dezvoltat comertul online la noi, ca in alte tari din Uniunea Europeana. Eu sunt convins ca acest segment va creste in continuare si este un lucru bun pentru tara noastra", a spus Chiritoiu.

Acesta a anuntat ca Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) a infiintat un grup de lucru, din care face parte si Consiliul Concurentei, in care se analizeaza o noua legislatie in sectorul comertului, care sa regleze si problemele privind promotii.

Pentru ca tot mai multi consumatori se plang de faptul ca Black Friday este o campanie folosita de comercianti pentru a pacali clientii “umfland” preturile, doar pentru a le reduce “artificial”, Chiritoiu a atras atentia: “Recomandarea noastra catre industrie, catre comerciantii online, este sa-si faca ei ordine in casa proprie, pentru ca, daca isi compromit imaginea, asta ii va afecta pe toti”.

Interesul adoptarii unui cod de conduita este in primul rand al comertiantilor, mai spune acesta. “Inteleg ca se lucreaza la un astfel de cod, care sa spuna cum trebuie sa te comporti si ce este corect sa anunti despre promotii, ce nu este corect si sa dea incredere consumatorilor, pentru ca altfel se poate crea o imagine gresita care sa-i afecteze pe toti", este de parere Chiritoiu.

Consiliul Concurentei a sesizat in urma cu cateva luni ca pretul “intreg” afisat de comerciantii online era mai mare decat nivelul prevazut de lege, in cazul a aproximativ 80% din produsele monitorizate. Mai mult, in 20% din cazuri, preturile erau chiar mai mari decat in mod obisnuit.

Astfel, consumatorii au avut indusa perceptia (eronata) ca preturile produselor sunt mai mici in timpul promotiilor.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Chiritoiu, despre Black Friday: Se lucreaza la o noua legislatie care sa regleze problema promotiilor!":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016