Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania ar putea beneficia de asistenta financiara pentru atenuarea riscului de somaj prin programul SURE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Iul. 2020 Exclusiv
Tags: programul sure, asistenta financiara

Conform unui comunicat de presa al Ministerului Finantelor Publice, Romania ar putea beneficia de asistenta financiara pentru atenuarea riscului de somaj prin implementarea programului SURE.

Implementarea rapida a instrumentului SURE de catre Comisia Europeana, precum si adoptarea cu celeritate a instrumentului de redresare sunt considerate prioritare de catre Romania in contextul crizei mondiale generate de virusul COVID-19, pozitie reiterata in cadrul ECOFIN, de ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

”Redresarea economica rapida a UE depinde de modul in care reusim sa punem in aplicare masurile deja convenite, precum si instrumentul de redresare. Trebuie sa tinem cont de necesitatile diferite ale statelor membre, sa asiguram flexibilitate in aplicarea instrumentelor si sa evitam introducerea unor sarcini administrative nejustificate”, a spus ministrul finantelor publice, Florin Citu, in interventia sa din cadrul videoconferintei Consiliului Afacerilor Eonomice si Financiare (ECOFIN) de vineri, 10 iulie 2020.

Ministrii finantelor si economiei au avut un schimb de opinii cu privire la progresele inregistrate in privinta masurilor de raspuns la criza provocata de COVID-19 la nivelul UE, inclusiv mecanismele implementate prin Banca Europeana de Investitii (BEI), Mecanismul European de Stabilitate (MES) si SURE (instrumentul european pentrusprijinul temporar pentru atenuarea riscurilor de somaj in situatiide urgenta).
     
”Romania sustine implementarea rapida a instrumentului SURE.Am inceput deja discutiile cu oficiali din Comisia Europeana pentru aprobarea actiunilor eligibile in cadrul instrumentului. Functionarea eficienta si flexibila a acestuia este deosebit de importanta pentru tara noastra, care nu poate accesa instrumentele aferente Mecanismului European de Stabilitate”, a precizat ministrul finantelor publice, Florin Citu.
     
SURE presupune o asistenta financiara de pana la 100 miliarde euro, sub forma de imprumuturi destinate atenuarii riscului de somaj si se adreseaza tuturor statelor membre.
Acestea vor contribui cu garantii de 25% din volumul facilitatii (25 miliarde euro), care se vor constitui ca datorie publica guvernamentala garantata si nu vor avea impact pe deficit decat in cazul in care sunt executate. in cazul Romaniei, garantiile se ridica la 393 milioane euro.
       
La prima reuniune Ecofin din mandatul sau, Presedintia germana si-a prezentat prioritatile in domeniul afacerilor economice si financiare si i-a informat pe ministri despre pregatirile pentru reuniunea virtuala a G20 din 18 iulie.
       
De asemenea, ministrii au analizat rapoartele de convergenta publicate de Comisia Europeana si de Banca Centrala Europeana la 10 iunie. Documentele examineaza daca statele membre din afara zonei euro indeplinesc conditiile necesare pentru adoptarea monedei unice.
       
Ministrii de finante din UE au discutat si despre prioritatile pentru finalizarea Uniunii Pietelor de Capital, in special avand in vedere impactul crizei provocate de COVID-19.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romania ar putea beneficia de asistenta financiara pentru atenuarea riscului de somaj prin programul SURE":
Rating:

Nota: 4.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016