Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform unui comunicat de presa al Ministerului Finantelor Publice, Romania ar putea beneficia de asistenta financiara pentru atenuarea riscului de somaj prin implementarea programului SURE.
”Redresarea economica rapida a UE depinde de modul in care reusim sa punem in aplicare masurile deja convenite, precum si instrumentul de redresare. Trebuie sa tinem cont de necesitatile diferite ale statelor membre, sa asiguram flexibilitate in aplicarea instrumentelor si sa evitam introducerea unor sarcini administrative nejustificate”, a spus ministrul finantelor publice, Florin Citu, in interventia sa din cadrul videoconferintei Consiliului Afacerilor Eonomice si Financiare (ECOFIN) de vineri, 10 iulie 2020.
Ministrii finantelor si economiei au avut un schimb de opinii cu privire la progresele inregistrate in privinta masurilor de raspuns la criza provocata de COVID-19 la nivelul UE, inclusiv mecanismele implementate prin Banca Europeana de Investitii (BEI), Mecanismul European de Stabilitate (MES) si SURE (instrumentul european pentrusprijinul temporar pentru atenuarea riscurilor de somaj in situatiide urgenta).
”Romania sustine implementarea rapida a instrumentului SURE.Am inceput deja discutiile cu oficiali din Comisia Europeana pentru aprobarea actiunilor eligibile in cadrul instrumentului. Functionarea eficienta si flexibila a acestuia este deosebit de importanta pentru tara noastra, care nu poate accesa instrumentele aferente Mecanismului European de Stabilitate”, a precizat ministrul finantelor publice, Florin Citu.
SURE presupune o asistenta financiara de pana la 100 miliarde euro, sub forma de imprumuturi destinate atenuarii riscului de somaj si se adreseaza tuturor statelor membre. Acestea vor contribui cu garantii de 25% din volumul facilitatii (25 miliarde euro), care se vor constitui ca datorie publica guvernamentala garantata si nu vor avea impact pe deficit decat in cazul in care sunt executate. in cazul Romaniei, garantiile se ridica la 393 milioane euro.
La prima reuniune Ecofin din mandatul sau, Presedintia germana si-a prezentat prioritatile in domeniul afacerilor economice si financiare si i-a informat pe ministri despre pregatirile pentru reuniunea virtuala a G20 din 18 iulie.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Manual de politici contabile - Stick USB
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
De asemenea, ministrii au analizat rapoartele de convergenta publicate de Comisia Europeana si de Banca Centrala Europeana la 10 iunie. Documentele examineaza daca statele membre din afara zonei euro indeplinesc conditiile necesare pentru adoptarea monedei unice.
Ministrii de finante din UE au discutat si despre prioritatile pentru finalizarea Uniunii Pietelor de Capital, in special avand in vedere impactul crizei provocate de COVID-19.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Guvernul doreste sa implementeze un program de lucru flexibil, in vederea pastrarii locurilor de munca (Comunicat de presa MMPS)Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiArticole similare
Se modifica Ordinul MAI privind ASISTENTA FINANCIARA acordata prin Fondul pentru Frontierele ExterneElvetia ne sprijina in lupta contra spalarii banilor prin 2,15 milioane franci elvetieniNoutati Legislatie Fiscala 27-30 aprilie 2009 - Monitorul OficialCe va insemna iesirea Greciei din zona euro pentru Uniune si alte state?Raport privind mecanismul de alerta: sprijinirea ajustarii macroeconomice in UEUltimele articole
Acord de finantare de 600 milioane euro, semnat intre Romania si Banca MondialaProgramul unitatilor Trezoreriei Statului la finele anului 2023Romania a solicitat oficial BEI cofinantare de 4 miliarde de euro pentru investitii in sanatate si transport Procedura de implementare a sesiunii nr. 2 aferente Masurii 1 -Microgranturi din fonduri externe nerambursabilePremiera la MFP! Aplicatii de mobil pentru SPV si extinderea accesului la arhiva online, prin co-finantare europeana de 9 milioane euroAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"