Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Abordari diferite in tarile din vecinatatea UE privind reformele

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: comertul ue, progrese, raport ue, comisia europeana, reforme

Asa cum arata raportul UE intreprins pe anul trecut privind eforturile depuse pentru a incuraja reformele in tarile din sudul si din estul Uniunii Europene, rezultatele obtinute sunt diferite.


Prin intermediul politicii europene de vecinatate (PEV), UE ofera sprijin financiar tarilor partenere care s-au angajat sa intreprinda reforme guvernamentale si economice sau alte initiative constructive, cum ar fi combaterea coruptiei.

Politica de vecinatate urmareste sa promoveze prosperitatea, stabilitatea si securitatea in regiunea mediteraneana si in Europa de Est.

In ciuda progreselor semnificative inregistrate in implementarea reformelor pe plan politic si economic, in 2013 au izbucnit crize in multe tari, generate de instabilitatea politica si de problemele de securitate la nivel national si regional.

Un an cu provocari


In raportul din 2013 privind PEV, UE saluta adoptarea unei noi constitutii in Tunisia si reformele intreprinse in Maroc. In acelasi timp, isi exprima ingrijorarea cu privire la polarizarea politica si respectarea libertatii de intrunire si a presei in Egipt.

In Libia, problemele legate de securitate s-au agravat, ceea ce impiedica reconcilierea nationala si obtinerea stabilitatii politice. Libanul si Iordania se confrunta cu impactul razboiului civil din Siria asupra sistemelor lor politice, economice si sociale. Israelienii si palestinienii au inceput din nou negocierile de pace, dar se confrunta in continuare cu obstacole considerabile.

Progrese neuniforme

In tarile partenere PEV din estul Uniunii, Ucraina trece prin schimbari majore, provocate de protestele populatiei care doreste o asociere cu UE. UE si-a manifestat sprijinul fata de aceste aspiratii aproband, in aceasta luna, un pachet de asistenta financiara in valoare de 11 miliarde de euro in favoarea Ucrainei.

In timp ce in Moldova si in Georgia s-au inregistrat progrese, in Belarus reformele au fost insuficiente, iar in Azerbaidjan trebuie depuse, in continuare, eforturi pentru consolidarea drepturilor si libertatilor fundamentale.

In 2013, asistenta financiara acordata tarilor PEV s-a ridicat la 2,65 de miliarde de euro, cel mai mare buget alocat in cursul perioadei de finantare de 7 ani. In perioada 2014-2020, UE va acorda tarilor din vecinatatea Uniunii fonduri in valoare de 15,4 miliarde de euro. Acestea vor putea fi investite in domenii precum:

    siguranta rutiera

    transportul public

    energiile regenerabile

    infrastructura.



Tarile PEV beneficiaza de o intensificare a comertului cu UE, cetatenii acestora pot intra si iesi mai usor din UE si au posibilitati mai mari de a studia si de a participa la schimburi culturale. Procesul este sustinut de planuri de actiune convenite, pana in prezent, cu 12 dintre cele 16 tari PEV.


Sursa: Comisia Europeana
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Abordari diferite in tarile din vecinatatea UE privind reformele":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016