Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Asa cum arata raportul UE intreprins pe anul trecut privind eforturile depuse pentru a incuraja reformele in tarile din sudul si din estul Uniunii Europene, rezultatele obtinute sunt diferite.
Prin intermediul politicii europene de vecinatate (PEV), UE ofera sprijin financiar tarilor partenere care s-au angajat sa intreprinda reforme guvernamentale si economice sau alte initiative constructive, cum ar fi combaterea coruptiei.
Politica de vecinatate urmareste sa promoveze prosperitatea, stabilitatea si securitatea in regiunea mediteraneana si in Europa de Est.
In ciuda progreselor semnificative inregistrate in implementarea reformelor pe plan politic si economic, in 2013 au izbucnit crize in multe tari, generate de instabilitatea politica si de problemele de securitate la nivel national si regional.
Un an cu provocari
In raportul din 2013 privind PEV, UE saluta adoptarea unei noi constitutii in Tunisia si reformele intreprinse in Maroc. In acelasi timp, isi exprima ingrijorarea cu privire la polarizarea politica si respectarea libertatii de intrunire si a presei in Egipt.
In Libia, problemele legate de securitate s-au agravat, ceea ce impiedica reconcilierea nationala si obtinerea stabilitatii politice. Libanul si Iordania se confrunta cu impactul razboiului civil din Siria asupra sistemelor lor politice, economice si sociale. Israelienii si palestinienii au inceput din nou negocierile de pace, dar se confrunta in continuare cu obstacole considerabile.
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Progrese neuniforme
In tarile partenere PEV din estul Uniunii, Ucraina trece prin schimbari majore, provocate de protestele populatiei care doreste o asociere cu UE. UE si-a manifestat sprijinul fata de aceste aspiratii aproband, in aceasta luna, un pachet de asistenta financiara in valoare de 11 miliarde de euro in favoarea Ucrainei.
In timp ce in Moldova si in Georgia s-au inregistrat progrese, in Belarus reformele au fost insuficiente, iar in Azerbaidjan trebuie depuse, in continuare, eforturi pentru consolidarea drepturilor si libertatilor fundamentale.
In 2013, asistenta financiara acordata tarilor PEV s-a ridicat la 2,65 de miliarde de euro, cel mai mare buget alocat in cursul perioadei de finantare de 7 ani. In perioada 2014-2020, UE va acorda tarilor din vecinatatea Uniunii fonduri in valoare de 15,4 miliarde de euro. Acestea vor putea fi investite in domenii precum:
siguranta rutiera
transportul public
energiile regenerabile
infrastructura.
Tarile PEV beneficiaza de o intensificare a comertului cu UE, cetatenii acestora pot intra si iesi mai usor din UE si au posibilitati mai mari de a studia si de a participa la schimburi culturale. Procesul este sustinut de planuri de actiune convenite, pana in prezent, cu 12 dintre cele 16 tari PEV.
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Romania a transmis Comisiei Europene situatia din sectorul de legume si fructeArticole similare
Declaratiile premierului Grindeanu la intalnirea cu marii investitori romani si concluzii privind legea preventieiRomania nu poate adera momentan la zona euro. O noua evaluare va fi in 2 aniRomania risca sa returneze 1,5 miliarde de euro daca nu finalizeaza unele proiecte UE in 2011FMI-ul confirma PROGRESEle Romaniei din punct de vedere macroeconomicGHID: Comisia ajuta statele membre cu dificultati in achizitii publiceUltimele articole
Clientii vor putea verifica daca bonul fiscal a fost emis de o casa de marcat conectata la ANAFMinisterul Economiei propune 27 de masuri noi pentru debirocratizarea firmelor. Vor fi eliminate mai multe obligatiiRomania ar putea beneficia de asistenta financiara pentru atenuarea riscului de somaj prin programul SUREVioleta Alexandru anunta schimbari majore in administratie. Va fi reluat proiectul “fara ziduri†la Casele de pensiiRaportul de tara 2017: Coruptia, intalnita la toate nivelurile, ramane un obstacol in calea desfasurarii de activitati economiceArticole similare
Situatia UE dupa criza. Piata isi revine cu greu, arata raportul ComisieiUn nou program economic ar putea fi aplicat de FMI pentru RomaniaCe rol va avea Agentia Nationala pentru Achizitii Publice?Codul fiscal 2011 - Titlul VIIPlanul Marshall pentru Romania: UE scade cofinantarea de la 15% la 5% in cazul RomanieiUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CIMM Plus a fost aprobat de Guvern: Bugetul de 12,5 miliarde lei va sprijini 11.500 companiiArticole similare
MFP a gazduit sedinta Comitetului interministerial pentru trecerea la euroNoutati Legislatie Fiscala 05 - 11 mai 2008Noutatile CE privind un sistem definitiv pentru TVA-ul aplicat operatiunilor transfrontaliereSfaturile UE pentru ca fiecare tara sa-si dezvolte economiaDivergentele dintre tarile UE subrezesc economiaUltimele articole
Acord de finantare de 600 milioane euro, semnat intre Romania si Banca MondialaTichetele de activitati casnice pot fi valorificate in termen de 12 luni de la primireProiect: Completarea OUG 28/1999 privind obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscaleInspectia Muncii: Proiectului tehnic aferent REGES-ONLINE a fost pus in consultare publicaNormele metodologice de aplicare a venitului minim de incluziune au fost aprobateAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"