Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noi impozite vor fi aplicate in perioada urmatoare pentru unele propritati care in momentul actual fac exceptie de la baza de impozitare. Astfel, proprietarii constructiilor care nu fac parte din categoria cladirilor, precum parcarile si piscinele, vor fi obligati sa achite anul viitor un impozit. Aceste taxe se aplica dupa ce a fost luata decizia de extindere a bazei de impunere, convenita de Guvern cu Fondul Monetar International, anunta Mediafax citand surse oficiale.
Potrivit modificarilor, impozitul se aplica acelor persoane sau firme care detin in proprietate astfel de constructii, nu si persoanelor fizice care achita anual o taxa primariei pentru folosirea unui loc de parcare.
Aceeasi sursa aminteste ca impozitarea piscinelor este o idee mai veche, propusa inca din toamna trecuta, odata cu o initiativa de modificare a reformei proprietatii.
Se urmearea astfel inca de atunci marirea bazei de impozitare prin eliminarea exceptiilor. Mediafax citeaza declaratiile facute de Liviu Voinea la momentul respectiv:
"Cred ca reforma proprietatii este foarte importanta. Noi colectam 0,7% din PIB, pe cand Polonia colecteaza 1,1% din PIB, iar media europeana este undeva la 3%. Sunt prea multe exceptari in Romania".
De asemenea, in aceeasi perioada, aminteste Mediafax, premierul Victor Ponta declara ca impozitul pe piscine este practicat in toata Uniunea Europeana, iar reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala explicau ca piscinele din proprietatile individuale ar fi trebuit deja taxate, pentru ca au o utilitate astfel ca pot fi considerate un "exces" in cadrul unei locuinte.
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Impozitarea veniturilor din chirii 2024
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
ANAF a fost obligata la plata propriilor restanteProducatorii romani cer ajutorul FMI pentru recuperarea TVAORDIN AL ANAF AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR Nr. 3.003 din 2009 Pentru aprobarea Normelor tehnice privind autorizarea utilizarii de proceduri simplificate in cadrul regimului de tranzitSolutii pentru investitori. Ce lipseste pentru sprijinul firmelorUn PFA depune trimestrial Declaratia 112?Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
In 2014, Finantele vizeaza EXTINDEREA BAZEI DE IMPOZITARE si imbunatatirea colectariiCine va plati noile taxe si impozite din 2014?Tichetele de masa, cadou, cresa si de vacanta vor fi impozitate incepand cu luna iulieArticole similare
Modificarea procedurii de emitere a facturii, reglementarea fiscala a facturii electroniceLivrare apartament TVA 5% si achizitionat cu TVA 19%Mii de comercianti stradali, controlatii de ANSVSAVanzare produse electrocasnice in leasing persoanelor fizice. Ce obligatii exista privind casa de marcat?Caz practic: Casele de marcat in cazul producatorilorUltimele articole
HG 1336/2023 si modificarile aduse impozitului pe venit care se aplica din 29 decembrie 2023Firme care factureaza catre persoane juridice. Au obligativitatea de a achizitiona case de marcat?Plafonul de 700.000 lei pentru vanzarea de locuinte cu cota TVA de 5% se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2023Documente justificative necesare emiterii facturilor de vanzare bunuriOrdinul nr. 1082/2020: Noi masuri si reguli in domeniul transporturilor pe perioada starii de alertaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"