Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Planul pentru bugetul european pentru perioada 2014-2020 aduce in prim-plan o serie de modificari in ceea ce priveste contributia statelor membre printr-o diminuare a acestor sume, precum si ...
Planul pentru bugetul european pentru perioada 2014-2020 aduce in prim-plan o serie de modificari in ceea ce priveste contributia statelor membre printr-o diminuare a acestor sume, precum si introducerea unor noi surse de finantare printre care se numara si o taxa pe valoarea adaugata europeana si un impozit pe tranzactiile financiare.
In acest sens, seful reprezentantei Comisiei Europene, Niculae Idu, a declarat: "Propunerea care vizeaza 2014-2020 este una ambitioasa, tinand cont de conditiile actuale, inovativa, responsabila si riguroasa. Principalul obiectiv este stimularea cresterii economice durabile, iar politica de coeziune, cu o noua alocare financiara, va fi abordata in stransa legatura cu Strategia Europa 2020. Se evita dispersarea resuselor pe proiecte mai putin relevante si se stimuleaza cultura de responsabilitate in cheltuirea banilor. Se merge pe ideea de a diminua contributia statelor proprii prin inlocuirea cu resurse proprii".
La sfarsitul lunii iunie, Comisia Europeana a facut publica propunerea pentru cadrul financiar multianual 2014-2020 care contine un buget total al Uniunii Europene de 1.025 miliarde euro. Un procent de 94% din aceasta suma reprezinta fonduri care vor reveni statelor membre prin programele de finantare dezvoltate si in prezent. In schimb, cota de 6% este aferenta costurilor asociate administratiei, respectiv salarii, functionarea cladirilor si a altor utilitati.
Bugetul european ar urma sa fie insa finantat prin intermediul unui impozit pe tranzactii financiare care vizeaza banci, fonduri de investitii si companii de asigurari. In acelasi timp, resursa bazata pe TVA asa cum este in prezent ar putea fi inlocuita cu o forma de taxa pe valoarea adaugata la nivel european, dar nu se precizeaza insa cum vor fi tratate diferentele de cota a TVA de la o tara la alta.
Aceste noi surse de fonduri ar putea reprezenta pana la 40% din resursele bugetului european. Alte schimbari privesc o modificare a directiei de finantare catre cercetare si inovare, bugetul alocat acestui domeniu fiind marit cu pana la 47%, iar cel pentru educatie si cultura cu 68%.
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Domeniile cele mai importante raman politica agricola comuna (36% din buget) si politica de coeziune (33% din buget). In acest moment, bugetul comunitar include resursele proprii traditionale in procent de 14%, resursele din TVA (11%), resurse diverse (1%) si un rest format din contributiile statelor membre. Acordul final al propunerilor legislative in ceea ce priveste noul buget ar putea fi obtinut pana la sfarsitul anului 2012.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Evaziunea fiscala, in vizorul guvernelor din UE11 state UE vor taxa pe tranzactiile financiareInca un an obtinut de Romania pentru utilizarea fondurilor UEArticole similare
UE mareste eforturile contra unor afaceri din domeniul comertului cu bauturi alcoolicePrimii 155 de beneficiari ai noii finantari UEIn atentia celor care au sume de recuperat aferente contractelor de FINANTARE UE. Noi facilitati!Conform datelor MFP, TVA-ul si accizele au salvat bugetul Romaniei in 2010Peste 35 milioane euro pentru promovarea produselor agricole in UE si in tarile terteUltimele articole
Un motiv in plus pentru productia interna: 2,5 milioane de euro pentru promovarea produselor agroalimentare romanestiFonduri de 9,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea Romaniei ruraleNoua politica a UE privind infrastructura de transport. Un raport care anunta masuri noiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"