Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Bugetul UE 2014-2020 ar putea veni cu un impozit pe tranzactiile financiare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Iul. 2011
Tags: buget ue, finantare ue, politica agricola comuna, tva european

Planul pentru bugetul european pentru perioada 2014-2020 aduce in prim-plan o serie de modificari in ceea ce priveste contributia statelor membre printr-o diminuare a acestor sume, precum si ...


Planul pentru bugetul european pentru perioada 2014-2020 aduce in prim-plan o serie de modificari in ceea ce priveste contributia statelor membre printr-o diminuare a acestor sume, precum si introducerea unor noi surse de finantare printre care se numara si o taxa pe valoarea adaugata europeana si un impozit pe tranzactiile financiare.

In acest sens, seful reprezentantei Comisiei Europene, Niculae Idu, a declarat: "Propunerea care vizeaza 2014-2020 este una ambitioasa, tinand cont de conditiile actuale, inovativa, responsabila si riguroasa. Principalul obiectiv este stimularea cresterii economice durabile, iar politica de coeziune, cu o noua alocare financiara, va fi abordata in stransa legatura cu Strategia Europa 2020. Se evita dispersarea resuselor pe proiecte mai putin relevante si se stimuleaza cultura de responsabilitate in cheltuirea banilor. Se merge pe ideea de a diminua contributia statelor proprii prin inlocuirea cu resurse proprii".

La sfarsitul lunii iunie, Comisia Europeana a facut publica propunerea pentru cadrul financiar multianual 2014-2020 care contine un buget total al Uniunii Europene de  1.025 miliarde euro. Un procent de 94% din aceasta suma reprezinta fonduri care vor reveni statelor membre prin programele de finantare dezvoltate si in prezent. In schimb, cota de 6% este aferenta costurilor asociate administratiei, respectiv salarii, functionarea cladirilor si a altor utilitati.

Bugetul european ar urma sa fie insa finantat prin intermediul unui impozit pe tranzactii financiare care vizeaza banci, fonduri de investitii si companii de asigurari. In acelasi timp, resursa bazata pe TVA asa cum este in prezent ar putea fi inlocuita cu o forma de taxa pe valoarea adaugata la nivel european, dar nu se precizeaza insa cum vor fi tratate diferentele de cota a TVA de la o tara la alta.
 
Aceste noi surse de fonduri ar putea reprezenta pana la 40% din resursele bugetului european. Alte schimbari privesc o modificare a directiei de finantare catre cercetare si inovare, bugetul alocat acestui domeniu fiind marit cu pana la 47%, iar cel pentru educatie si cultura cu 68%.

Domeniile cele mai importante raman politica agricola comuna (36% din buget) si politica de coeziune (33% din buget). In acest moment, bugetul comunitar include resursele proprii traditionale in procent de 14%, resursele din TVA (11%), resurse diverse (1%) si un rest format din contributiile statelor membre. Acordul final al propunerilor legislative in ceea ce priveste noul buget ar putea fi obtinut pana la sfarsitul anului 2012.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Bugetul UE 2014-2020 ar putea veni cu un impozit pe tranzactiile financiare ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016