Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Un motiv in plus pentru productia interna: 2,5 milioane de euro pentru promovarea produselor agroalimentare romanesti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Nov. 2015 Exclusiv
Tags: produse romanesti, producatori, promovare, buget, bioromania, ue

Cei interesati de dezvoltarea afacerilor bazate pe o productie locala vor beneficia de sprijin semnificativ pentru promovarea acestor tipuri de business. Astfel, programele de promovare propuse de Bioromania (produse organice) si de Asociatia Producatorilor de Vin si Produse Vitivinicole (APVPV) Dobrogea au fost aprobate de Comisia Europeana. Acestea au o durata de 3 ani si un buget total de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Phil Hogan a declarat: "Ma bucur de adoptarea acestor noi programe, in special in contextul recentelor dificultati de pe piata. Ele sunt importante pentru crearea de noi oportunitati, in special pe pietele din afara UE, stimulandu-se astfel cresterea economica si crearea de locuri de munca in sectorul agroalimentar."

Comisia Europeana a aprobat, in total, 33 de noi programe pentru promovarea produselor agroalimentare in interiorul si in afara UE. Valoarea lor totala este de 108 milioane de euro, din care 54 de milioane reprezinta contributia UE. 20 dintre aceste programe se axeaza pe piata interna, iar restul se adreseaza unor tari sau regiuni terte.

Programele vor contribui la deschiderea de noi piete si la cresterea consumului produselor promovate. Masurile finantate pot consta in campanii de promovare, evidentiind avantajele produselor europene in termeni de calitate, siguranta alimentara si igiena, valoare nutritionala, etichetare, de respectare a normelor de bunastare a animalelor sau a metodelor de productie ecologice.

 

Context

Contributia UE (54 de milioane de euro) face parte din cele 118 milioane de euro alocate de UE pentru promovarea produselor agroalimentare in 2015. Programele mentionate sunt ultimele in care se aplica sistemul stipulat de Regulamentul nr. 3/2008. Incepand cu data de 1 decembrie 2015, intra in vigoare noi norme de promovare ce introduc o serie de modificari importante, inclusiv extinderea domeniului de aplicare in termeni de beneficiari si produse eligibile, schimbari procedurale, introducerea unui program de lucru si de apeluri de propuneri anuale, precum si cresterea bugetului si ratelor de cofinantare UE. Alocarea bugetara pentru 2016 este de 111 milioane de euro.

 

Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Un motiv in plus pentru productia interna: 2,5 milioane de euro pentru promovarea produselor agroalimentare romanesti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016