Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Este important sa stim, mai ales in contextul autohton, in ce masura sunt viabile unele afaceri, indiferent de domeniu. Un exemplu cat se poate de bun il reprezinta cele 62 de culturi romanesti de legume si fructe care vor fi certificate international pentru calitate, in 2017, ca urmare a programului national demarat de Kaufland Romania in vederea dezvoltarii agricultorilor locali.
Programul, unic in Romania, ii sprijina pe fermierii romani de legume-fructe sa obtina cea mai prestigioasa si raspandita certificare de calitate si siguranta alimentara din lume pentru produsele lor, GLOBALG.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta asigura producatorilor, printre altele, accesul la mai multe piete noi de desfacere - atat locale, dar si internationale, permitand exportul produselor romanesti oriunde in lume.Culturile apartin celor 18 fermieri romani care au absolvit programul derulat de Kaufland Romania in parteneriat cu consultanti specializati, in perioada ianuarie - martie 2017. Producatorii au beneficiat de ateliere educationale, activitati aplicate de analiza pe teren si planuri personalizate de dezvoltare. Toti cei 18 producatori primesc sprijinul financiar din partea Kaufland Romania pentru obtinerea certificarii.
Printre culturile romanesti a caror calitate va fi recunoscuta international in acest an se numara: cartofii, ceapa, vinetele, rosiile, castravetii, varza, sfecla rosie, pastarnacul, morcovii, ardeii, salata, spanacul, verdeturile, ciupercile, ridichile negre, pepenii verzi si galbeni, telina, conopida, dovleceii, mazarea, dovleacul - dar si fructe precum merele, perele, gutuile, prunele, capsunele, zmeura, ciresele, piersicile si caisele.
Treptat, toate aceste produse certificate GLOBALG.A.P. vor fi disponibile pe rafturile magazinelor Kaufland din Romania. Prima certificare va avea loc in luna mai 2017, odata cu recoltarea primelor productii obtinute, respectiv a cireselor si capsunelor.
La momentul actual, in Romania exista numai 80 de producatori ce detin certificari individuale GLOBALG.A.P de recunoastere internationala a calitatii, iar in urma programului, numarul acesta va creste cu peste 20%. La nivel mondial, peste 160.000 de ferme din 124 de tari detin certificare, iar 60% din totalul acestora provin din Europa.
"Prin acest program, sprijinim fermierii romani si productia interna, fiindca ne dorim ca fructele si legumele cultivate in Romania sa se gaseasca mai usor in retelele de retail. Piata culturilor romanesti are un mare potential de dezvoltare iar acest standard este primul pas catre o agricultura locala sigura si durabila.
Misiunea noastra este sa aratam ca se poate ca un retailer sa aiba parteneriate puternice cu producatorii romani, oferindu-le sustinere, piata de desfacere, dar mai ales predictibilitate. Colaborarea cu producatori locali este o prioritate pentru noi, iar sortimentul din magazine este deja compus peste 50% din produse romanesti", declara Ionut Parfente, Director de Achizitii Legume-Fructe, Kaufland Romania.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Programul de certificare reconfirma angajamentul Kaufland Romania de a sprijini producatorii romani si propune o solutie concreta pentru dezvoltarea acestora, promovand valoarea produselor romanesti si implicit sustinand economia locala.
Despre Program
Acesta a constat in ateliere educationale teoretice si practice, in care producatorii de legume-fructe, parteneri Kaufland Romania, s-au familiarizat cu standardele de calitate si siguranta necesare, s-au pregatit pentru certificare si au beneficiat de consultanta aplicata, pe teren. in urma acestora, o mare parte dintre ei au constatat ca intruneau deja unele criterii. Urmatoarea etapa consta in implementarea planului de actiune personalizat in vederea certificarii propriu-zise, care are loc in momentul recoltarii legumelor sau fructelor respective.
Mai multe despre acest program aflati aici.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Recolta de cereale a fermierilor romani ar putea fi cumparata de stat!Articole similare
Ultima ora: Legislatia contabila a suferit modificari120 de intrebari si raspunsuri pentru examenul CONSULTANTIlor Fiscali 2013!Oficial AFP: Sume platite de beneficiari pentru rezilierea anticipata a contractelor de tip abonament. Tratament TVAExamen consultant fiscal sau consultant fiscal asistent 7 noiembrie 2015Certificarea declaratiilor de catre consultantul fiscalUltimele articole
Controale ANAF la persoanele fizice. Ce probleme au gasit inspectorii in sem. I din 2024Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicLegea 53/2003 reglementeaza statutul angajatilor care lucreaza la domiciliu. Ce trebuie sa contina CIM in plus in acest caz?Cheltuieli cu masa si cazarea suportate de client. Regim fiscal TVAFirmele inregistrate in E-Factura prin depunerea F084 trebuie sa transmita in sistem TOATE facturile derulate in relatia B2B si B2GArticole similare
Serie de intrebari si raspunsuri MEEMA privind acordarea de granturi. Codul CAEN 6920 pentru PFA este eligibil?Agentie de turism inscrisa in RO e-Factura. Are OBLIGATIA transmiterii tuturor facturilor prin sistem?Documente ce se pot obtine prin intermediul SPVNoutati legislatie fiscala 15-19 iunie - Monitorul OficialSe prelungeste termenul pentru atestarea produselor traditionaleUltimele articole
Cotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaInregistrarea in Registrul RO e-Factura: Procedura ActualizataDepunere declaratii online. Cum se poate achizitiona semnatura electronicaE-Factura in 2024. Prevederi privind voucherele de vacantaE-Factura: Ce inregistrari contabile sunt necesare pentru facturile platite care NU sunt transmise in SPV?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"