Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inregistrarea in scopuri de TVA pentru activitati de exploatare jocuri de noroc si inchiriere spatii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Aug. 2018 Exclusiv
Tags: inregistrare in scopuri de tva, inchiriere spatiu, tva

Are drept de deducere la achizitiile ulterioare de aparate jocuri de noroc, o societate care are ca obiect de activitate principal exploatare jocuri de noroc, iar din activitatea secundara de inchirieri spatii depaseste plafonul de 300.000 lei?

Ce se intampla in acest caz, devine platitoare de TVA doar pe activitatea de inchiriere? Se calculeaza pro-rata? Aceastea sunt intrebarile la care vor raspunde consultantii nostri in analiza de astazi.
 

Raspunsul specialistului

Conform art. 292 alin. (2) lit. c) si e) din Codul fiscal sunt scutite de TVA (fara drept de deducere):

c) pariuri, loterii si alte forme de jocuri de noroc efectuate de persoanele autorizate, conform legii, sa desfasoare astfel de activitati;
(….)

e) arendarea, concesionarea, inchirierea si leasingul de bunuri imobile, acordarea unor drepturi reale asupra unui bun imobil, precum dreptul de uzufruct si superficial, cu plata, pe o anumita perioada. Fac exceptie urmatoarele operatiuni:
   1. operatiunile de cazare care sunt efectuate in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping;
   2. inchirierea de spatii sau locatii pentru parcarea autovehiculelor;
   3. inchirierea utilajelor si a masinilor fixate definitiv in bunuri imobile;
   4. inchirierea seifurilor;
   
In conformitate cu prevederile art. 292 alin. (3) din Codul fiscal societatea poate opta pentru taxarea operatiunilor de la alin. (2) lit. e) din Codul fiscal.
 
Astfel, cele doua activitati prestate de societate sunt scutite de TVA fara drept de deducere. Daca nu opteaza pentru taxarea operatiunilor de inchiriere societatea nu are obligatia sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA intrucat, conform art. 316 din Codul fiscal obligatia de inregistrare revine doar persoanelor care desfasoara operatiuni cu drept de deducere respectiv: „operatiuni taxabile, scutite de taxa pe valoarea adaugata cu drept de deducere si/sau operatiuni rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania conform art. 297 alin. (4) lit. b) si d)” sau  „operatiuni scutite de taxa si opteaza pentru taxarea acestora, conform art. 292 alin. (3).”

Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inregistrarea in scopuri de TVA pentru activitati de exploatare jocuri de noroc si inchiriere spatii":
Rating:

Nota: 3.91 din 5 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016