Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inchiriere spatiu catre persoane din UE. Care este tratamentul TVA?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Apr. 2018
Tags: cod fiscal, tva, ue, uniunea europeana

In analiza de mai jos, o societate inchiriaza un spatiu unui client din Uniunea Europeana (UE), unde acesta isi desfasoara activitatea de publicitate.

Vom vedea cum se raporteaza aceasta livrare in decontul de TVA si cum se declara in 390, avand in vedere ca clientul are cod valid de TVA.

Iata raspunsul specialistului!

Pentru serviciile de inchiriere bunuri imobile locul prestarii este considerat a fi locul unde este situat bunul imobil conform art. 278 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal. Pentru aceste servicii nu se aplica regula generala de la art. 278 alin. (2) din Codul fiscal. Chiar daca sunt prestate catre bersoane impozabile din Uniunea Europeana serviciile nu reprezinta servicii intracomunitare si nu se declara in declaratia 390.
 
Daca bunul imobil este situat in Romania serviciile sunt impozabile in Romania fiind indeplinite conditiile de la art. 268 alin. (1) din Codul fiscal.

Inchirierea se poate efectua:

- fie in regim de scutire fara drept de deducere (cu efectuarea ajustarilor de TVA) conform art. 292 alin. (2) lit. e) din Codul fiscal, caz in care factura se emite fara TVA si se raporteaza in decontul de TVA la randul 15;

- fie in regim de taxare daca prestatorul opteaza pentru taxarea operatiunii conform art. 292 alin. (3) din Codul fiscal si depune notificarea in acest sens. In acest caz factura se emite cu TVA si se declara in decontul de TVA la Randul 9.

Raspuns oferit pentru www.portalcodulfiscal.ro de Irina Dumitrescu, consultant fiscal si expert contabil.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inchiriere spatiu catre persoane din UE. Care este tratamentul TVA?":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016