Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul nu va majora de la 1 iulie facturile la gaze

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: pretul gazelor, guvernul, facturi, gazele naturale, consumatorii noncasnici

Saptamana aceasta Guvernul a decis sa nu majoreze pretul gazelor din productia interna pentru clientii noncasnici, cu exceptia producatorilor de energie termica. Pretul va ramane la nivelul de la 1 aprilie, de 89,4 lei MWh, se arata intr-un comunicat transmis de Departamentul pentru Energie.


Asa cum arata calendarul de eliminare a tarifelor reglementate la gazele naturale, asumat de Guvern, pretul urma sa creasca de la 1 iulie la 109 lei MWh pentru consumatorii noncasnici. In acest sens, citat de Mediafax, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescum a declarat ca e o decizie fireasca si ca, practic, convergenta s-a realizat.

Din datele furnizate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), nivelul estimat al preturilor gazelor naturale pe plan european se situeaza in medie la circa 20 euro/MWh pentru trimestrul al treilea 2014.

De asemenea, pretul gazelor naturale din productia interna aplicabil in prezent pentru clientii noncasnici, informeaza Mediafax, cu exceptia producatorilor de energie termica, se plaseaza in intervalul preturilor estimate la nivelul hub-urilor din Uniunea Europeana, atat pentru luna iulie 2014, cat si pentru trimestrul al treilea.

Aceeasi sursa arata ca presedintele ANRE, Niculae Havrilet, a declarat miercuri ca populatia si micii consumatori vor plati de la 1 iulie cu 2,5% mai mult pentru gazele consumate, iar factura companiilor va urca cu 1,5%, pentru ca au crescut importurile de gaze din Rusia.

Acesta a mai precizat ca importul mai mare pentru luna iulie creste ponderea gazelor aduse din Rusia in cosul de consum, astfel ca pretul final va fi majorat cu 1,5% la firme si cu 2,5% la populatie.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul nu va majora de la 1 iulie facturile la gaze":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016