Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Pentru consumul realizat in perioada 1 februarie-31 martie 2022, preturile pentru energie electrica si gaze naturale se plafoneaza pentru clientii noncasnici, exceptie facand clientii noncasnici care au beneficiat de prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 81/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului institutional si autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finantelor Publice, de a scoate la licitatie certificatele de emisii de gaze cu efect de sera atribuite Romaniei la nivelul Uniunii Europene, precum si pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea intreprinderilor din sectoarele si subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de sera in pretul energiei electrice, aprobata cu modificari prin Legea nr. 262/2021, cu completarile ulterioare, precum si producatorii de energie electrica, dupa cum urmeaza:
In opinia dvs, sumele rezultate in urma plafonarii ar trebui inregistrate ca venituri din subventii?
Raspunsul consultantului fiscal Irina Dumitrescu:
Conform art. 7 alin. (4) din OUG 118/2021, cu modificarile si completarile ulterioare, diferenta intre pretul mediu ponderat pentru contractele de achizitii in derulare cu livrare in perioada 1 februarie 2022 - 31 martie 2022 si plafonul maxim de 250 lei/MWh, reprezentand pretul gazelor naturale, respectiv 525 lei/MWh, reprezentand pretul energiei electrice, in vederea acoperirii consumului clientilor prevazuti la art. 61 alin. (1), va fi compensata de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Buletin informativ ANAF: 5 noutati fiscale, publicate in Monitor la final de iunie 2023MFP: Principalele aspecte privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale (Ordin nr. 3781/2019)Reminder ANAF! 30 mai 2022, termen limita de depunere a situatiilor financiare anuale pentru anumiti contribuabiliFonduri europene pentru societati comerciale si PFACesiune parti sociale. ASPECTE CONTABILE si fiscaleUltimele articole
Decontarea transportului pentru salariati: ASPECTE CONTABILE si fiscale in gestionarea cheltuielilor de transportPe 30 mai 2023 se implineste termenul limita pentru depunerea situatiilor financiare anualeSituatii financiare anuale: Termenul limita pentru depunerea formularelor este data de 30 mai 2023Cand se depun situatiile financiare in 2023?Situatii financiare anuale: Care este termenul pentru depunere in 2023Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"