Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reminder ANAF! 30 mai 2022, termen limita de depunere a situatiilor financiare anuale pentru anumiti contribuabili

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 21 Apr. 2022
Reminder ANAF! 30 mai 2022, termen limita de depunere a situatiilor financiare anuale pentru anumiti contribuabili
Tags: termen limita, situatii financiare anuale, depunere situatii financiare

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman informeaza contribuabilii ca termenele pentru depunerea situatiilor financiare anuale aferente exercitiului financiar 2021 difera, in functie de tipul entitatii raportoare, astfel ca 30 mai 2022 este data limita de raportare de catre:

- societatile comerciale;
- societatile/companiile nationale;
- regiile autonome;
- institutele nationale de cercetare-dezvoltare;
- subunitatile fara personalitate juridica din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate, cu exceptia subunitatilor deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European.

Celelalte persoane, prevazute la art.1 alin.(1)-(3) din Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia depunerii situatiilor financiare anuale in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar.

Institutia reaminteste ca, pe perioada lichidarii, persoanele juridice aflate in lichidare depun o raportare contabila anuala in termen de 90 de zile de la incheierea anului calendaristic, iar entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la sfarsitul exercitiului financiar de raportare au obligatia depunerii unei declaratii pe propria raspundere (formular S1046), in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar.

Atentie! Se mentine obligatia intocmirii si depunerii situatiilor financiare anuale aferente exercitiului financiar 2021, in conformitate cu prevederile Legii contabilitatii nr. 82/1991, pentru contribuabilii care nu au desfasurat activitate in anul de raportare 2021, dar au desfasurat activitate dupa infiintare, in exercitiile financiare anterioare celui de raportare.


Baza legala: 

Ordinul M.F. nr. 85/2022 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor, precum si pentru reglementarea unor aspecte contabile si Legea nr.82/1991 a contabilitatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reminder ANAF! 30 mai 2022, termen limita de depunere a situatiilor financiare anuale pentru anumiti contribuabili":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016