Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Situatii financiare anuale: Care este termenul pentru depunere in 2023

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 01 Feb. 2023
Situatii financiare anuale: Care este termenul pentru depunere in 2023
Tags: situatii financiare anuale, termen limita de depunere

Care sunt termenele pentru depunerea situatiilor financiare anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor in 2023?

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila aduce in atentia contribuabililor persoane juridice termenele pentru depunerea situatiilor financiare anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor:
 

- 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar (30 mai 2023) pentru depunerea situatiilor financiare de catre societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare; 

- 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar (2 mai 2023) pentru depunerea situatiilor financiare de catre celelalte persoane prevazute la art. 1 alin. (1)-(3) din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. 


Pe perioada lichidarii, persoanele juridice aflate in lichidare depun o raportare contabila anuala in termen de 90 de zile de la incheierea anului calendaristic (31 martie 2023). 


Entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la sfarsitul exercitiului financiar de raportare - 31.12.2022 - nu intocmesc situatii financiare anuale, urmand sa depuna la unitatile teritoriale ale ANAF (AJFP Braila) o declaratie pe propria raspundere, in format electronic, in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar (1 martie 2023). 

In vederea depunerii situatiilor financiare anuale entitatile vor utiliza programul de asistenta pus la dispozitie gratuit de catre Ministerul Finantelor pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - www.anaf.ro


Baza legala - ORDIN nr. 4.268 din 15 decembrie 2022 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor, precum si pentru reglementarea unor aspecte contabile.



Sursa: ANAF

 

 

 

Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Situatii financiare anuale: Care este termenul pentru depunere in 2023":
Rating:

Nota: 4.76 din 5 din 17 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016