Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In virtutea rolului activ al organului fiscal, Administratia Judeteana a Finantelor Publice Galati aduce la cunostinta faptul ca O.P.A.N.A.F. nr. 4072/2020 a modificat O.P.A.N.A.F. nr. 3.386/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" .
-A fost introdus randul 34 denumit Sume asimilate cheltuielilor nedeductibile, in care se inscriu sumele asimilate cheltuielilor nedeductibile in conformitate cu prevederile art. II alin. (1) si (2) din Legea nr. 153/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru completarea Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati.
Astfel, potrivit art. II alin. (1) si (2) din Legea nr. 153/2020, contribuabilii care datoreaza impozit pe profit, la data determinarii impozitului pe profit pentru anul 2020, scad din impozitul pe profit si costul de achizitie al aparatelor de marcat electronice fiscale, astfel cum sunt definite la art. 3 alin. (2) din O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, achizitionate si puse in functiune in anul 2018, in anul 2019, precum si al celor puse in functiune in anul 2020 inaintea intrarii in vigoare a Legii nr. 153/2020 (27 iulie 2020), cu conditia ca la data achizitiei respectivelor aparate de marcat electronice fiscale contribuabilii sa fi fost platitori de impozit pe profit.
Costul de achizitie al aparatelor de marcat electronice fiscale achizitionate si puse in functiune in anul 2018, in anul 2019, precum si al celor puse in functiune in anul 2020 inaintea intrarii in vigoare a Legii nr. 153/2020 (27 iulie 2020) reprezinta sume asimilate cheltuielilor nedeductibile la calculul impozitului pe profit, dar care se scad din impozitul pe profit al anului 2020.
-A fost introdus randul 46 denumit Costul de achizitie al aparatelor de marcat electronice fiscale, in care se inscrie suma reprezentand costul de achizitie al aparatelor de marcat electronice fiscale, in conformitate cu prevederile Legii nr. 153/2020.
-A fost introdus randul 47 denumit Alte sume care se scad din impozitul pe profit, potrivit legislatiei in vigoare, in care se inscriu sumele cum ar fi cheltuielile privind functionarea unitatilor de educatie timpurie aflate in administrarea contribuabilului sau sumele achitate de contribuabil pentru plasarea copiilor angajatilor in unitati de educatie timpurie aflate in unitati care ofera servicii de educatie timpurie, conform legislatiei in vigoare, potrivit art. 25 alin. (4) lit. i1) si lit. i2 ) din Codul fiscal.

Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
-A fost introdus randul 49 denumit Bonificatia aplicata conform O.U.G. nr. 33/2020, in care se inscrie suma reprezentand bonificatia aplicata conform O.U.G. nr. 33/2020 privind unele masuri fiscale si modificarea unor acte normative, aprobata cu completari prin Legea nr. 54/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, declarata trimestrial prin formularul 100, la randul «Bonificatie».
In cazul in care bonificatia depaseste valoarea impozitului pe profit aferent anului fiscal, determinat potrivit art. 1 alin. (7) din aceeasi ordonanta de urgenta, suma aferenta bonificatiei care se ia in calcul este la nivelul valorii impozitului respectiv.
-A fost introdus randul 54 denumit Bonificatia acordata conform art. II alin. (8) din O.U.G. nr. 153/2020, pentru contribuabilii cu an fiscal modificat.
Institutia reaminteste ca declaratia privind impozitul pe profit (formular 101) se completeaza si se depune anual de catre platitorii de impozit pe profit, pana la data de 25 MARTIE inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.
Organizatiile nonprofit (asociatii si fundatii, alte persoane juridice fara scop patrimonial) si contribuabilii platitori de impozit pe profit care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura depun declaratia anuala de impozit pe profit pana la data de 25 FEBRUARIE inclusiv a anului urmator.
Termenul de declarare a impozitului pe profitul anual reprezinta si termen de plata.
Este necesar sa aveti in vedere efectuarea verificarilor privind corectitudinea si coerenta datelor declarate in declaratiile fiscale, in concordanta cu cele raportate in situatiile financiare.
Sursa: ANAF

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ANAF: DECLARATIA 101- privind declararea si plata impozitului pe profit. Exceptii de la termenul de depunereDeclararea si plata impozitului pe profit in 2013 | Cine nu aplica sistemul?In atentia societatilor: Recuperarea pierderilor fiscaleCheltuieli cu sponsorizarile reportate. Cum vom completa CORECT DECLARATIA 101?Noua versiune pentru DECLARATIA 101Ultimele articole
D101 in 2025. Cum trebuie completat formularul de ONG-uri. Exemplu practicDECLARATIA 101. Pana cand depun ONG-urile D101 in 2025Regulile de completare a D101 privind impozitul pe profit, modificate! Care sunt noutatile din 2024ONG-uri in 2023: Au obligatia de a depune D100 chiar daca nu desfasoara activitate economica?Profit reinvestit. Cum se calculeaza impozitul pe profit in trim. III 2023Articole similare
Pana pe 20 martie 2024 trebuie depuse declaratiile pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareDoua acte normative de interes pentru contribuabili au fost publicate in Monitorul Oficial. Modificarea Declaratiei Unice si D230Depune declaratia 230 pentru redirectionarea impozituluiDeclaratia 101 in 2022. Termen limita de depunere pentru ONG-uriJoi, 30 septembrie 2021, este termenul limita pentru depunerea Formularul 394Ultimele articole
Impozit venituri din pensii. MODIFICARI importante aduse de OUG 11/2025Depunere declaratia unica. Cine poate opta pentru plata CASS in 2025Sponsorizari. Momentul scaderii din impozitul pe profitDeclaratia 070. Termen depunere si instructiuni de completareCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"