Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cheltuieli cu sponsorizarile reportate. Cum vom completa CORECT Declaratia 101?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: cheltuieli cu sponsorizari, declaratia 101, sponsorizari, codul fiscal

Inceputul de an a reprezentat un context mai deosebit pentru Declaratia 101, iar orice informare eficienta si rapida pe aceasta tema a fost binevenita. Cu toate acestea, problemele persista fiindca sunt multe situatii de care va loviti in activitatea profesionala zilnica.

In cazul urmator, avem urmatoarele intrebari: "In declaratia 101 unde se evidentiaza cheltuielile cu sponsorizarile din anii precedenti? Daca exista cheltuieli cu sponsorizarile din anii precendenti, dar si cheltuieli cu sponsorizarile din anul curent la randul 44 din D101 ce se trece mai intai - sume care se incadreza in limite din perioada precedenta sau sumele din anul curent daca sumele nu acopera in totalitate valorile respective?".

Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor art. 25 alin. (4) lit. i) din Codul fiscal, se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit."
 
Asadar. recuperarea sumelor privind sponsorizare  se va efectua, in urmatorii 7 ani consecutivi,  la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, ca elemente similare cheltuielilor.

Conform prevederilor de la pct. 8 din Normele metodologice, date in aplicarea art. 19 alin. (7) din Codul fiscal, contribuabilii sunt obligati sa intocmeasca un registru de evidenta fiscala, tinut in forma scrisa sau electronica, pentru calculul rezultatului fiscal.
 
Redam in continare prevederile de la pct. 8 din Normele metodologice:

"8. In aplicarea prevederilor art. 19 alin. (7) din Codul fiscal, pentru calculul rezultatului fiscal contribuabilii sunt obligati sa intocmeasca un registru de evidenta fiscala, tinut in forma scrisa sau electronica, cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la utilizarea sistemelor informatice de prelucrare automata a datelor. In registrul de evidenta fiscala trebuie inscrise veniturile si cheltuielile inregistrate conform reglementarilor contabile aplicabile, potrivit art. 19 alin. (1) din Codul fiscal, veniturile neimpozabile potrivit art. 23 din Codul fiscal, deducerile fiscale, elementele similare veniturilor, elementele similare cheltuielilor, cheltuielile nedeductibile, potrivit art. 25 din Codul fiscal, precum si orice informatie cuprinsa in declaratia fiscala, obtinuta in urma unor prelucrari ale datelor furnizate de inregistrarile contabile. Evidentierea veniturilor si a cheltuielilor aferente se efectueaza pe natura economica, prin totalizarea acestora pe trimestru si/sau an fiscal, dupa caz."
 
Prin urmare, din punct de vedere contabil, elementele similare cheltuielilor (sponzorizare reportata) nu se inregistreaza in contabilitate ci numai in Registrul de evidenta fiscala, la fiecare termen de plata al impozitului pe profit si la rd. 44 si rd. 44.2 din  Declaratia privind impozitul pe profit, anual (formular 101).



Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cheltuieli cu sponsorizarile reportate. Cum vom completa CORECT Declaratia 101?":
Rating:

Nota: 3.88 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016