Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ordinul ANAF nr. 310/2023 a adus reguli noi privind declararea impozitului pe profitul anului 2022. Practic, acest act normativ a modificat formularul si regulile de completare pentru D101, dar a introdus totodata Declaratia 101 consolidata, pentru firmele care fac parte dintr-un grup de societati.
Declaratia 101
Incepand cu 2023 exista 2 declaratii anuale de impozit pe profit:
Prima este Declaratia 101 normala, folosita de platitorii de impozit pe profit care nu fac parte din grupuri de impozit pe profit, dar si de membrii acestor grupuri;
A doua este Declaratia 101 consolidata, folosita exclusiv de responsabilii grupurilor de impozit pe profit.
Avand in vedere noile modificari legislative in privinta D101, completarea declaratiei fara un ajutor profesionist poate fi destul de dificila, in special in situatiile complexe, cand instructiunile din lege pot fi destul de greu de urmarit si chiar insuficiente pentru un contribuabil care nu are cunostinte solide de fiscalitate.
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Lucrarea Declaratia 101 si Impozitul pe Profit va ghideaza eficient atunci cand va confruntati cu subiecte sensibile, cum ar fi:
- calculul impozitului pe profit
- termenul de depunere Declaratia 101 privind impozitul pe profit
- care venituri sunt impozabile si care venituri NU sunt impozabile
- ce cheltuieli putem deduce si care sunt cheltuielile nedeductibilie
- la stabilirea rezultatului fiscal se iau in calcul si elemente similare veniturilor si cheltuielilor, precum si pierderile fiscale
- calculul dobanzilor si al diferentelor de curs valutar deductibile fiscal
- amortizarea fiscala
- reduceri si scutiri de impozit pe profit
- evidenta fiscala a vanzarilor cu plata in rate
- valoarea fiscala in cazul efectuarii operatiunilor de reorganizari
- lichidari si alte transferuri de active si titluri de participare
- anul fiscal diferit de anul calendaristic
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Corelatii intre bilantul contabil si D 101Recuperarea pierderilor fiscale. Depunerea formularului 101Regimul derogatoriu pentru o societate cu activitatea suspendata. Depunerea situatiei financiare anualeDeclararea si plata impozitului pe profit in 2013 | Cine nu aplica sistemul?Reduceri de impozit aferente anului 2021: D101 trebuie depusa pana pe data de 25 iunie 2022Ultimele articole
Sponsorizari. Momentul scaderii din impozitul pe profitSAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Controale ANAF august 2024. 5 situatii in care au fost verificate persoanele juridiceTermen limita in 2024 pentru depunerea D100 si D101Speta zilei. Model de completare a D101 pentru firmele platitoare de impozit pe profitAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"