Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect: Contribuabilii ar putea contribui cu donatii pentru construirea de autostrazi!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 15 Apr. 2019
Tags: fondul special al autostrazilor, impozit pe profit, proiect de lege aprobat

Parlamentarii au gasit solutia si la problema autostrazilor. Astfel, potrivit unui proiect de lege care prevede infiintarea unui "Fond special al autostrazilor", contribuabilii pot contribui cu sponsorizari, donatii sau redirectionarea a pana la 3,5% din impozitul pe profit.

Microintreprinderile care sponsorizeaza Fondul special al autostrazilor ar putea scadea sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii de reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pe trimestrul in care au fost inregistrate cheltuielile.
 
Vestea buna este ca autoritatile publice nu pot redirectiona banii din acest fond catre alte destinatii, ci doar cetatenii care au contribuit.
Extras din Legea pentru constituirea si utilizarea Fondului special al autostrazilor
Art. 1 – Pentru completarea surselor de finantare necesare constructiei, modernizarii, administrarii, intretinerii si repararii drumurilor autostrazilor se infiinteaza Fondul special al autostrazilor.
(...)
Art. 3 – Sursele Fondului special al autostrazilor se constituie dupa cum urmeaza:
    1. Sponsorizari ale micro-intreprinderilor, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru sustinerea entitatilor nonprofit.
    2. Redirectionarea de catre contribuabili a unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul stabilit la alin. (3), pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii.
    3. Alocari bugetare, in conditiile legii.
    4. Alte sponsorizari sau donatii.
Art. 4 – Lucrarile ce pot fi finantate din Fondul special al autostrazilor sunt cele cuprinse in Master Planul General de Transport si cele care sunt stabilite prin lege. 
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere constituie si gestioneaza Fondul special al autostrazilor, in limitele legii, si este responsabila de buna executare a lucrarilor.
Art. 5 – In momentul redirectionarii sau donarii unor sume catre Fond, contribuabilii, reprezentantii legali ai micro-intreprinderilor sau ai institutiilor publice vor putea mentiona pentru ce lucrare anume sunt destinati banii. Sumele incasate pentru Fondul special al autostrazilor vor fi folosite in exclusivitate in scopul pentru care au fost constituite.
6. Disponibilul existent la finele anului in contul Fondului special al autostrazilor se raporteaza  cu aceeasi destinatie pentru anul urmator. Prin exceptie, fondurile ramase la incheierea unei lucrari vor fi utilizate la finantarea cheltuielilor de intretinere a acelei investitii.

Actul normativ va fi supus dezbaterii in Senat, apoi in Camera Deputatilor, pentru votul final.

Proiectul de lege poate fi vazut AICI >>
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect: Contribuabilii ar putea contribui cu donatii pentru construirea de autostrazi!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016