Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF urgenteaza inregistrarea entitatilor in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 19 Apr. 2019
Tags: registrul unitatilor de cult, deduceri fiscale, oanaf 1086, formular 163

In Monitorul Oficial nr. 303 din 18.04.2018 a fost publicat OANAF nr. 1086/2019 privind modificarea OANAF nr. 819/2019 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale.

Modificarile vizeaza reducerea termenului de solutionare a cererii de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale de la 10 zile la 5 zile. Astfel,  compartimentul cu atributii in gestiunea registrului contribuabililor si declaratiilor fiscale din cadrul organului fiscal competent in a carui evidenta fiscala este inregistrata entitatea/unitatea de cult va solutiona cererea de inscriere in registru in termen de 5 zile de la depunere.

O alta modificare vizeaza data inscrierii in registru. Conform modificarilor aduse prin OANAF 1086/2019, entitatea/unitatea de cult care indeplineste toate conditiile prevazute la pct. 4 din procedura se inscrie in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale cu data aprobarii Deciziei privind aprobarea cererii de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale. De asemenea, in situatia in care cererea de inscriere a fost respinsa din eroare, entitatea/unitatea de cult este inscrisa in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale cu data aprobarii Deciziei privind respingerea cererii de inscriere. In aceste cazuri, pana la publicarea acestor schimbari, procedura prevedea inscrierea cu data comunicarii Deciziei privind aprobarea cererii de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale respectiv  Deciziei privind respingerea cererii de inscriere.

Reamintim ca, pentru inscrierea in acest registrul entitatea/unitatea de cult trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii: 
   a) desfasoara activitatea in domeniul pentru care a fost constituita; 
   b) a indeplinit toate obligatiile fiscale declarative prevazute de lege; 
   c) nu are obligatii fiscale restante la bugetul general consolidat, mai vechi de 90 de zile de la scadenta/termen de plata; 
   d) a depus situatiile financiare anuale, prevazute de lege; Conditia se considera indeplinita in cazul entitatilor/unitatilor de cult care, potrivit legii, nu sunt obligate sa intocmeasca si sa depuna situatii financiare anuale. 
 
   e) nu a fost declarata inactiva, potrivit Codului de procedura fiscala. 
Conditia de la lit. d) se considera indeplinita in cazul entitatilor/unitatilor de cult care, potrivit legii, nu sunt obligate sa intocmeasca si sa depuna situatii financiare anuale. 
 
Formularul 163 - Cerere de inscriere /radiere in /din Registrul entitatilor /unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale poate fi descarcat de AICI >>

Cererea se depune prin portalul e-guvernare. Impreuna cu cererea, entitatea/unitatea de cult depune si certificatele de atestare fiscala eliberate de organele fiscale locale, in a caror evidenta aceasta este inregistrata ca platitor de impozite si taxe locale. 
 
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF urgenteaza inregistrarea entitatilor in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016