Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pana pe 29 mai 2024 microintreprinderile trebuie sa depuna situatiile financiare anuale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 03 Apr. 2024
Pana pe 29 mai 2024 microintreprinderile trebuie sa depuna situatiile financiare anuale
Tags: depunere situatii financiare anuale, bilant 2024, microintreprinderi

Conform legislatiei in vigoare, pana pe 29 mai 2024 microintreprinderile trebuie sa depuna situatiile financiare anuale.

Depunere situatii financiare anuale microintreprinderi 2024

Asa cum mentioneaza Finantele, pe site-ul oficial, potrivit art.36 alin.(1) lit.a) din Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele prevazute de aceasta depun un exemplar al situatiilor financiare anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor in termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar.

Termenul prevazut mai sus este aplicabil tuturor entitatilor, indiferent de sistemul de impozitare aplicabil, conform Legii contabilitatii nefiind instituita o derogare de la acest termen pentru exercitiul financiar al anului 2023.

Acest lucru inseamna ca microintreprinderile trebuie sa depuna situatiile financiare anuale pana pe 29 mai 2024.

Reamintim ca prin OUG 115/2023 a fost introdusa o noua conditie obligatorie pentru a putea fi microintreprindere, prevazuta la art. 47 alin.(1) lit.(i) din Codul fiscal:” i) a depus in termen situatiile financiare anuale, daca are aceasta obligatie potrivit legii.”

Astfel, in intelesul prevederilor art.47 alin.(1) lit.i) si 541 din Codul fiscal, referirea la situatiile financiare anuale priveste depunerea acestora pentru exercitiul financiar al anului 2022 si/sau pentru exercitiile financiare corespunzatoare anilor anteriori anului 2022.

Deci in cazul situatiilor financiare nedepuse la termenul legal, adica cele aferente anului 2022 sau ale unor ani mai vechi, termenul pentru depunere a fost data de de 31 martie 2024 care s-a prelungit pana pe 1 aprilie 2024.


Sursa: ANAF

 

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pana pe 29 mai 2024 microintreprinderile trebuie sa depuna situatiile financiare anuale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016