Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Amenzi de pana la 4.500 lei daca nu depuneti situatiile financiare pana pe 30 mai 2022

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 23 Mai. 2022
Amenzi de pana la 4.500 lei daca nu depuneti situatiile financiare pana pe 30 mai 2022
Tags: depunere situatii financiare anuale, termen limita depunere, amenzi nedepunere situatii financiare anuale

D.G.R.F.P. Brasov informeaza contribuabilii faptul ca, functie de tipul entitatii raportoare, 30 mai 2022 este data limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale aferente exercitiului financiar 2021, de catre :

- societatile,
 - societatile/companiile nationale,
 - regiile autonome,
 - institutele nationale de cercetare-dezvoltare,
 - subunitatile fara personalitate juridica din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate, cu exceptia subunitatilor deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European.
 
Celelalte entitati au obligatia depunerii situatiilor financiare anuale astfel:

- in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, persoanele prevazute la art.1, alin.(1)-(3) din Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

- in termen de 90 de zile de la incheierea anului calendaristic, pe perioada lichidarii, persoanele juridice aflate in lichidare;

- in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar, entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la sfarsitul exercitiului financiar de raportare, au obligatia depunerii unei declaratii pe propria raspundere (formular S1046).

Institutia subliniaza faptul ca, se mentine obligatia intocmirii si depunerii situatiilor financiare anuale aferente exercitiului financiar 2021, in conformitate cu prevederile Legii contabilitatii nr. 82/1991, de catre contribuabilii care nu au desfasurat activitate in anul de raportare 2021, dar au desfasurat activitate dupa infiintare, in exercitiile financiare anterioare celui de raportare.

In vederea eficientizarii procesului de depunere si prelucrare a situatiilor financiare anuale, D.G.R.F.P Brasov recomanda depunerea situatiilor financiare in format electronic.

Nedepunerea situatiilor financiare anuale in termenul legal mentionat , la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor se sanctioneaza conform prevederilor art.42 din Legea nr.82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, nedepunerea situatiilor financiare in termenul legal la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor constituie contraventie si se
sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei, daca perioada de intarziere este cuprinsa intre 1 si 15 zile lucratoare, cu amenda de la 1.000 lei la 3.000 lei, daca perioada de intarziere este cuprinsa intre 16 si 30 de zile lucratoare, si cu amenda de la 1.500 lei la 4.500 lei, daca perioada de intarziere depaseste 30 de zile lucratoare.

Baza legala:
-Ordinul M.F. nr. 85/2022 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor, precum si pentru reglementarea unor aspecte contabile,
-Legea nr.82/1991 a contabilitatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Amenzi de pana la 4.500 lei daca nu depuneti situatiile financiare pana pe 30 mai 2022":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016