Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Termene limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale 2021

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 17 Mar. 2022
Termene limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale 2021
Tags: depunere situatii financiare anuale, situatii financiare anuale, termen limita

ANAF reaminteste contribuabililor, printr-un comunicat de presa, care sunt termenele de depunere a situatiilor financiare anuale pentru anul 2021.

Termene limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale 2021


-90 de zile de la incheierea fiecarui an calendaristic pentru depunerea raportarilor contabile de catre persoanele juridice aflate in lichidare;

-120 de zile de la incheierea exercitiului financiar pentru depunerea situatiilor financiare de catre asociatii, fundatii, subunitati cu sediul in strainatate, etc;

-150 de zile de la incheierea exercitiului financiar pentru depunerea situatiilor financiare de catre societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare.

Situatiile financiare/raportarile anuale se intocmesc cu ajutorul programelor de asistenta existente pe site-ul www.anaf.ro - sectiunea servicii on-line/Declaratii electronice/Descarcare declaratii in forma electronica si se depun pe portalul www.eguvernare.ro, semnate cu certificat digital calificat.

Institutia recomanda contribuabililor sa aiba in vedere verificarea coerentei si corectitudinii datelor si corelarea informatiilor reflectate in declaratiile de impozite si taxe cu informatiile/datele/impozitele inscrise in situatiile financiare/raportarile anuale pentru evitarea neconcordantelor.

Baza legala:
O.M.F. nr.85 din 26 ianuarie 2022 privind principalele aspecte legale de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor publicat in Monitorul Oficial nr.100 din 1 februarie 2022.


Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Termene limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale 2021":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016