Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Bilanturile contabile aplicabile operatorilor economici vor fi modificate de MFP

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Sep. 2021 Exclusiv
Tags: raportari contabile

Ministerul Finantelor modifica anumite reglementari privind bilanturile contabile aplicabile operatorilor economici. In acest sens a fost publicat pe site-ul oficial al institutiei un nou Proiect de Ordin.

In Referatul de aprobare se mentioneaza ca vor fi modificate urmatoarele aspecte:
 
  • referitor la beneficiile acordate angajatilor:
 
Prin proiectul de ordin se mentioneaza expres faptul ca daca tranzactia din cadrul grupului presupune angajamente de rambursare prin care entitatea raportoare plateste pentru instrumentele de capitaluri proprii acordate angajatilor, aceasta contabilizeaza acordarea instrumentelor de capitaluri proprii, in mod distinct de angajamentul de rambursare din cadrul grupului.
 
 
  • referitor la primele situatii financiare anuale intocmite de persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania si al caror exercitiu financiar coincide cu anul calendaristic:
 
Prezentul proiect precizeaza data la care se refera primele situatii financiare anuale intocmite de entitatile mentionate mai sus, respectiv 31 decembrie 2021.
 
 
  • referitor la declaratia nefinanciara intocmita de entitati potrivit cerintelor cuprinse in reglementarile contabile aplicabile:
 
Prin proiectul de ordin se mentioneaza expres ca scutirea unei filiale de la obligatia de a prezenta informatii nefinanciare se aplica atunci cand filiala respectiva este inclusa in situatiile financiare anuale consolidate intocmite de o societate-mama potrivit reglementarilor contabile aplicabile.
 
Introducerea unei prevederi explicite in acest sens se regaseste ca recomandare formulata in cadrul Raportului Comitetului National pentru Supravegherea Macroprudentiala pentru sprijinirea finantarii verzi.
Conform acestei recomandari, se considera necesara „comunicarea explicita catre piata a faptului ca entitatile inregistrate in Romania a caror societate-mama intocmeste declaratia nefinanciara, dar care nu raporteaza dupa reglementarile contabile din Romania, nu sunt scutite de la intocmirea declaratiei nefinanciare in Romania”.
 
Se mai propune, de asemenea, completarea informatiilor care trebuie raportate de entitati prin intermediul declaratiei nefinanciare, cu cele prevazute la art. 8 din Regulamentul (UE) 2020/852 al Parlamentului European si al Consiliului din 18 iunie 2020 privind instituirea unui cadru care sa faciliteze investitiile durabile si de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2088.

In functie de natura informatiilor prezentate, acestea se vor raporta potrivit cerintelor art. 27 ale aceluiasi Regulament.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Bilanturile contabile aplicabile operatorilor economici vor fi modificate de MFP":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016