Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Recent a fost aprobat prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 2.234/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 483/7.07.2011, Sistemul de raportare contabila a ...
Recent a fost aprobat prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 2.234/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 483/7.07.2011, Sistemul de raportare contabila a operatorilor economici.Cu privire la obligatia depunerii raportarilor contabile, documentul prevede ca cei vizati de aceasta sarcina sunt, intr-o prima instanta, operatorii economici care aplica Reglementarile contabile conforme cu Directiva a patra a Comunitatilor Economice Europene, parte componenta a Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 3055/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de forma de organizare si forma de proprietate si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri peste echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro. De retinut ca echivalentul in lei al sumei se determina prin utilizarea cursului de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), valabil la data incheierii exercitiului financiar precedent.
O alta categorie care prezinta aceeasi obligatie este reprezentata de subunitatile inregistrate in Romania, care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate, indiferent de exercitiul financiar ales, in conditiile legii, precum si de institutiile de credit, institutiile financiare nebancare, definite potrivit reglementarilor legale, inscrise in Registrul general, institutiile de plata si institutiile emitente de moneda electronica, definite potrivit legii, care acorda credite legate de serviciile de plata si a caror activitate este limitata la prestarea de servicii de plata, respectiv emitere de moneda electronica si prestare de servicii de plata.
Raportarile contabile includ urmatoarele trei formulare: situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10), contul de profit si pierdere (cod 20) si datele informative (cod 30).
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Formatul electronic al raportarilor contabile continand formularistica necesara si programul de verificare cu documentatia de utilizare aferenta se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, pus la dispozitia operatorilor economici gratuit prin unitatile teritoriale sau poate fi descarcat de pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta Contribuabili/Programe Utile/Situatii financiare.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Proiect: Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2018Articole similare
Operatorii economici cu exercitiu financiar diferit de anul calendaristic depun raportarile contabile pana pe 16 august 2022Nedepunerea la timp a Raportarilor Contabile la 30 iunie 2022 se sanctioneaza conform Legii 81/1991Cine scapa de grija raportarilor contabile pentru primul semestru al anuluiRaportari contabile la 30 iunie 2024: pana cand se depun si cine are aceasta obligatieRaportarile contabile la 30 iunie 2023 se depun pana cel mai tarziu la data de 16 august 2023Ultimele articole
DEPUNERE RAPORTARI CONTABILE la 30 iunie 2024. Cum trebuie sa procedati in cazul in care apar eroriArticole similare
Pragurile valorice Intrastat pentru comertul intracomunitar cu bunuri in anul 2011OFICIAL: Continut integral al OUG privind organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare la operatorii economiciMFP a publicat proiectul privind platile in numerar intr-o noua forma. Noi plafoane!Lohnul inainte si dupa ianuarie 2010Noutati case de marcat si modificarile aduse de OUG 57/2015Ultimele articole
Controale ANPC in perioada 9-13 septembrie 2024. Cine a fost vizatProiect OUG. 5 modificari aduse de Finante titlului VIII Accize si alte taxe specialeProiect OUG: Finantele propun noi exceptii de la obligativitatea utilizarii caselor de marcat electoniceInregistrarea in Registrul RO e-Factura: Procedura ActualizataE-Factura: Ce trebuie sa faca firmele care au primit facturile DUPA cele 5 zile legaleAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"