Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pe 30 mai 2023 se implineste termenul limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 29 Mai. 2023
Pe 30 mai 2023 se implineste termenul limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale
Tags: situatii financiare anuale, termen depunere situatii financiare anuale

Conform legislatiei in vigoare, pe 30 mai 2023 se implineste termenul limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale.

Directia Generala Regionala a Finantelor Brasov informeaza contribuabilii faptul ca, 30 mai 2023 este termenul limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale aferente exercitiului financiar 2022, de catre:

- societatile,
- societatile/companiile nationale,
- regiile autonome,
- institutele nationale de cercetare-dezvoltare,
- subunitatile fara personalitate juridica din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate, cu exceptia subunitatilor deschise in Romania de societati rezidente in state apartinând Spatiului Economic European. 

Obligatia intocmirii si depunerii situatiilor financiare anuale aferente exercitiului financiar 2022, in conformitate cu prevederile Legii contabilitatii nr. 82/1991, revine si contribuabililor care nu au desfasurat activitate in anul de raportare 2022, dar au desfasurat activitate dupa infiintare, in exercitiile financiare anterioare celui de raportare. 

In vederea eficientizarii procesului de depunere si prelucrare a situatiilor financiare anuale, D.G.R.F.P Brasov recomanda depunerea situatiilor financiare in format electronic. 

Formatul electronic al situatiilor financiare anuale, generat prin programul de asistenta (soft A si Soft J), poate fi descarcat de pe portalul www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice/ Descarcare declaratii/ Situatii financiare anuale/ Raportari anuale an 2022. 

Nedepunerea situatiilor financiare anuale in termenul legal mentionat, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor se sanctioneaza conform prevederilor art. 42 din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. 

Baza legala: 

- Ordinul MF nr. 4268/2022 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor, precum si pentru reglementarea unor aspecte contabile; 

- Legea nr. 82/1991 a contabilitatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare



Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pe 30 mai 2023 se implineste termenul limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016