Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Situatii financiare supuse auditarii. In ce conditii devine procedura obligatorie?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: situatii financiare, firme de audit, auditare, omfp 1802/2014

Tinem cont mai jos de prevederile din Ordinul 1802/2014 pct. 563 - (1): "Situatiile financiare anuale ale entitatilor mijlocii si mari, precum si ale societatilor/companiilor nationale, societatilor cu capital integral sau majoritar de stat si regiilor autonome sunt auditate de unul sau mai multi auditori statutari sau firme de audit". Dam ca exemplu o societate cu capital integral de stat, o entitate mica, care se incadreaza din din punct de vedere al criteriilor de marime la pct. 9 alin. (3), pentru a vedea daca situatiile financiare pentru anul 2015 ale societatii sunt supuse auditarii.


In opinia noastra, sintagma "precum si entitatile de interes public" adauga aceste entitati in lista celor care intocmesc situatii financiare care fac obiectul auditului, fara ca acest aspect sa fie influentat de criteriile de marime.

"ORDIN Nr. 123/2016 din 28 ianuarie 2016

ANEXA 1 Principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale
I. Prevederi generale

2.6. (4) Entitatile mijlocii si mari, precum si entitatile de interes public intocmesc situatii financiare anuale in structura prevazuta la pct. 21 din Reglementarile contabile aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare. Respectivele situatii financiare anuale fac obiectul auditului statutar."

Incadrarea la entitati de interes public se face in conformitate cu prevederile legii contabilitatii nr. 82/1991 actualizata prin OUG nr. 37/2011, art. 34, alin. 2,astfel: prin prin persoane juridice de interes public se intelege societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat.

"OUG nr. 37/2011 27. La articolul 34, alineatele (2) si (4) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: "(2) In intelesul prezentei legi, prin persoane juridice de interes public se intelege: .... societatile/companiile nationale; societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat; regiile autonome; ....."

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Olguta Crevelescu - Expert Contabil

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Situatii financiare supuse auditarii. In ce conditii devine procedura obligatorie?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016