Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Informare ANAF privind depunerea situatiilor financiare la 31 decembrie 2019

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 13 Ian. 2020
Tags: anaf, situatii financiare, omfp nr3781

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Ploiesti a remis un comunicat de presa in care aduce la cunostinta contribuabililor aspecte importante privind depunerea situatiilor financiare la 31 decembrie 2019.

Asadar, nu uitati ca termenul de depunere este diferit.

Astfel, vorbim de un termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar pentru depunerea declaratiei de inactivitate de catre entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la sfarsitul exercitiului financiar de raportare. Pe de alta parte, persoanele juridice aflate in lichidare au la dispozitie 90 de zile de la incheierea fiecarui an calendaristic pentru depunerea raportarilor contabile.

In cazul asociatiilor, fundatiilor, patronatelor, unitatilor cooperatiste etc. termenul pentru depunerea situatiilor financiare este de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar.

Si, nu in ultimul rand, vorbim de un termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar pentru depunerea situatiilor financiare in cazul societatilor comerciale, societatilor/companiilor nationale, regiilor autonome si a institutelor nationale de cercetare-dezvoltare.

Potrivit articolului 28 din Legea contabilitatii, societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetaredezvoltare, societatile cooperatiste, institutiile publice, asociatiile si celelalte persoane juridice cu si fara scop patrimonial au obligatia sa intocmeasca situatii financiare anuale. in baza acestor prevederi legale, anual, prin ordin al ministrului finantelor publice se reglementeaza conditiile de depunere la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice a situatiilor financiare anuale, respectiv a raportarilor contabile anuale intocmite de operatorii economici. Prezentarea informatiilor in situatiile financiare anuale se efectueaza cu respectarea prevederilor reglementarilor contabile aplicabile, respectiv Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate (OMFP 1802/2014) sau Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara (OMFP 2844/2016)”, noteaza DGRFP Ploiesti in comunicatul citat.

ANAF reaminteste ca documentele se intocmesc cu ajutorul programelor de asistenta existente pe site-ul institutiei si se depun in format hartie si in format electronic la registratura unitatilor ANAF sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata, sau numai in forma electronica pe portalul www.e-guvernare.ro, semnate cu certificat digital calificat.

Baza legala: Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 3781 din 23 decembrie 2019, publicat in Monitorul Oficial, nr. 5, din 7 ianuarie 2020, privind principalele aspecte legat de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice si pentru reglementarea unor aspecte contabile.

Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Informare ANAF privind depunerea situatiilor financiare la 31 decembrie 2019":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016