Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANRE: Pretul gazelor naturale pentru clientii casnici va fi majorat de la 1 august

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 19 Iul. 2018
Tags: gaze naturale, cresterea pretului la gaze, consumatori casnici, anre

Pretul gazelor naturale pentru consumatorii finali casnici va creste cu 5,83%, incepand cu data de 1 august 2018, potrivit unui comunicat remis de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

„Avand in vedere solicitarile furnizorilor de gaze naturale si in urma analizei minutioase a costurilor reflectate in pretul final, Comitetul de reglementare, aplicand prevederile legale, a constatat ca sunt indeplinite conditiile pentru o ajustare, in medie cu 5,83%, a pretului la gazele naturale pentru clientii finali casnici, incepand cu data de 1 august 2018”, se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, in sedinta de joi, 19 iulie 2018, membrii Comitetului de reglementare al ANRE au luat in discutie solicitarile furnizorilor de gaze naturale cu privire la ajustarea preturilor. Aceste solicitari din partea furnizorilor sunt rezultatul faptului ca, incepand cu data de 1 aprilie 2017, pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna s-a liberalizat. Astfel, producatorii au libertatea sa vanda gazele naturale la un pret care nu mai este reglementat.

Acum, gazele naturale de provenienta interna se vand pe piata concurentiala, inclusiv pentru clientii casnici, iar pretul de achizitie al acestora este stabilit in mod liber, pe baza cererii si a ofertei.

"Cumulat, procentul de crestere a preturilor la gazele naturale din productia interna a fost, in perioada ianuarie 2013 - martie 2019, de 75,56%, cu mentiunea ca ANRE nu a avut si nu are competente in stabilirea nivelului acestor preturi", precizeaza sursa citata.

In prezent, a fost implementat cadrul legal care permite tuturor consumatorilor sa isi aleaga furnizorul de gaze naturale.  Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, nu implica modificari de ordin tehnic si orice client final casnic de gaze naturale poate sa treaca de la furnizarea in regim reglementat (la pretul final reglementat si in baza contractului-cadru de furnizare aprobate de ANRE), la furnizarea in regim concurential (la pretul de furnizare si in conditiile comerciale stabilite intre furnizor si clientul final de gaze naturale). 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANRE: Pretul gazelor naturale pentru clientii casnici va fi majorat de la 1 august":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016