Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un nou Proiect de OUG care a fost adoptat de Executiv prevede acordarea reducerilor la gaze si energie electrica inca un an de zile, adica pana pe 31 martie 2023, pentru persoanele fizice si juridice.
a) maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, in cazul clientilor casnici al caror consum mediu lunar realizat la locul de consum in anul 2021 este mai mic sau egal cu 100 KWh;
Pentru consumul realizat in perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, pretul final facturat de catre furnizorii de gaze naturale este:
a) maximum 0,31 lei/kWh, cu TVA inclus, in cazul clientilor casnici;
Pretul final facturat pentru energie electrica se aplica si in cazul locurilor de consum ale clientilor casnici racordate incepand cu data de 1 ianuarie 2022.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Pretul final facturat la gaze se aplica si in cazul locurilor de consum ale clientilor noncasnici racordate incepand cu data de 1 ianuarie 2022.
In vederea regularizarii sumelor decontate din bugetul de stat catre furnizorii de energie electrica si gaz naturale, in temeiul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 118/2021, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, furnizorii transmit la ANRE, pana cel tarziu in 15 mai 2022, pentru fiecare luna din perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, si pentru fiecare categorie de clienti benficiari ai pretului final plafonat, urmatoarele informatii:
a) valoarea componentei de pret a energiei electrice/gazelor naturale din pretul final facturat plafonat, stabilita prin OUG 118/2021;
ANRE verifica datele transmise de catre furnizori in termen de 30 de zile de la data primirii informatiilor si comunica Ministerului Energiei datele primite in vederea decontarii catre furnizori.
Decontarea se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, de la o pozitie distincta de cheltuieli bugetare, in conformitate cu valorile calculate si comunicate de ANRE.
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"