Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reducerile la gaze si energie electrica vor fi acordate pana pe 31 martie 2023 pentru persoanele fizice si juridice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 21 Mar. 2022
Reducerile la gaze si energie electrica vor fi acordate pana pe 31 martie 2023 pentru persoanele fizice si juridice
Tags: facturi de gaze si energie electrica, reduceri energie si gaze

Un nou Proiect de OUG care a fost adoptat de Executiv prevede acordarea reducerilor la gaze si energie electrica inca un an de zile, adica pana pe 31 martie 2023, pentru persoanele fizice si juridice.

Conform actului normativ, pentru consumul realizat in perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, pretul final facturat de catre furnizorii de energie electrica/operatorii de distributie de energie electrica care asigura revanzarea energiei electrice este:

a) maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, in cazul clientilor casnici al caror consum mediu lunar realizat la locul de consum in anul 2021 este mai mic sau egal cu 100 KWh;
b) maximum 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus, in cazul clientilor casnici al caror consum mediu lunar realizat la locul de consum in anul 2021 este cuprins intre 100 kWh si 300 KWh inclusiv;
c) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, in cazul clientilor noncasnici.

Pentru consumul realizat in perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, pretul final facturat de catre furnizorii de gaze naturale este:

a) maximum 0,31 lei/kWh, cu TVA inclus, in cazul clientilor casnici;
b) maximum 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus, in cazul clientilor noncasnici al caror consum anual de gaze naturale realizat in anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh, precum si in cazul producatorilor de energie termica destinata consumului altor clientii decat cei prevazuti la art. 12.

Pretul final facturat pentru energie electrica se aplica si in cazul locurilor de consum ale clientilor casnici racordate incepand cu data de 1 ianuarie 2022.

Pretul final facturat la gaze se aplica si in cazul locurilor de consum ale clientilor noncasnici racordate incepand cu data de 1 ianuarie 2022.

In vederea regularizarii sumelor decontate din bugetul de stat catre furnizorii de energie electrica si gaz naturale, in temeiul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 118/2021, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, furnizorii transmit la ANRE, pana cel tarziu in 15 mai 2022, pentru fiecare luna din perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, si pentru fiecare categorie de clienti benficiari ai pretului final plafonat, urmatoarele informatii:

a) valoarea componentei de pret a energiei electrice/gazelor naturale din pretul final facturat plafonat, stabilita prin OUG 118/2021;
b) valoarea componentei de achizitie determinata in conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1);
c) diferenta rezultata intre valoarea stabilita la lit. a) si cea stabilita la lit. b).

ANRE verifica datele transmise de catre furnizori in termen de 30 de zile de la data primirii informatiilor si comunica Ministerului Energiei datele primite in vederea decontarii catre furnizori.

Decontarea se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, de la o pozitie distincta de cheltuieli bugetare, in conformitate cu valorile calculate si comunicate de ANRE.
 
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reducerile la gaze si energie electrica vor fi acordate pana pe 31 martie 2023 pentru persoanele fizice si juridice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016