Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Scumpiri semnificative asteptate de la 1 iulie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: facturi, apa, gazele naturale, electricitate, subventii, scumpiri, cresterea preturilor

Desi Guvernul anuntase o scadere a preturilor dupa reducerea de TVA, inflatia a crescut, fapt pus pe seama majorarii de preturi inainte de reducerea cotei de TVA.



Cu toate acestea, nici dupa reducerea TVA, retailerii nu sunt obligati sa isi ieftineasca produsele, astfel ca in multe cazuri, cele mai multe preturi au ramas fix la fel, daca nu chiar mai mari decat inainte de masura anuntata de Executiv.

Cea mai importanta crestere a tarifelor va fi la utilitati deoarece pretul gazelor naturale pentru populatie se majoreaza de la 53 lei/ MWh la 60 lei/MWh.

„În prezent, Autoritatea Naţionala de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) analizeaza daca va fi vorba de o majorare cu 8,9 sau 10% de la 1 iulie”, au anuntat, pentru Evz.ro, surse apropiate din ANRE.

Aceasta majorare se traduce mai intai prin cresterea pretului metrului cub de apa calda, pentru cei care nu detin centrala proprie de gaze. De asemenea, se poate ajunge si la o scumpire a  gigacaloriei, in cazul in care nu vor exista subventii mai mari pe timp de iarna, explica sursa amintita.

De asemenea, conform calendarului convenit de Romania cu forurile europene, de la 1 iulie ponderea electricitatii achizitionate de pe piata concurentiala pentru utilizatorii casnici ar urma sa creasca de la 40 la 50%.

 „Nu cred ca vor urma scumpiri pe partea de electricitate. În prezent, din ce am înteles, ANRE analizeaza efectul acestei evolutii”, au declarat aceleasi surse pentru Evz.ro. Scumpiri se vor inregistra si la facturile de apa si canalizare.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Scumpiri semnificative asteptate de la 1 iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016