Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Teodorovici: Guvernul a aprobat proiectul de Hotarare privind repartizarea catre bugetele locale a sumelor defalcate din TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 15 Oct. 2019
Tags: sume defalcate din tva, teodorovici, ordonanta 12

Ministrul interimar al Finantelor Publice - Eugen Teodorovici - a anuntat ca, luni - 14 octombrie, Guvernul a aprobat un proiect de Hotarare privind repartizarea catre bugetele locale a sumelor defalcate din TVA. Astfel, va fi distribuita suma de 1,4 miliarde lei pentru diferite capitole de cheltuieli.

"Azi, in sedinta de Guvern am discutat si aprobat un proiect de Hotarare de Guvern asteptat de ceva timp de comunitatile locale, prin care am distribuit suma de 1,4 miliarde lei pentru diferite capitole de cheltuieli asa cum au fost ele prevazute in Ordonanta 12/2019 (privind rectificarea bugetului de stat). Scopul acestei Hotarari este acela de a asigura toate cheltuielile sectiunii de functionare a bugetelor locale. Este un lucru normal ca dupa Ordonanta privind rectificarea pe 2019 sa avem o astfel de Hotarare de Guvern. Am vazut ca au fost fel de fel de discutii pe acest subiect. De asemenea, este o decizie luata prin Ordonanta 12. Aceasta Hotarare de Guvern nu face altceva decat sa puna in acord ceea ce Ordonanta mentioneaza, si o impartire in mod transparent a acestor sume catre comunitatile locale, in ordinea de precadere pe care Ordonanta o mentioneaza vizavi de solicitarile pe care comunitatile locale le-au transmis catre Ministerul de Finante", a declarat ministrul demis Teodorovici.
 
Acesta a aratat ca unul dintre aspectele luate in considerare la alocarea sumelor catre diferitele sectiuni ale bugetelor locale are legatura cu prevederile bugetare aprobate pentru 2019, prin Legea bugetului de stat nr. 50 din 2019, si prin OG. 12 pentru cote si sume defalcate din impozitul pe venit, din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locale. Un alt aspect de care s-a tinut cont, precizeaza Teodorovici, este legat de veniturile proprii provenite din impozite si taxe locale prevazute in bugetele locale pentru 2019, executia bugetara la momentul 31 iulie 2019 si necesarul cheltuielilor prevazute la alineatul 3 estimat pana la finalul anului 2019.

Ministrul interimar a mai precizat ca proiectul de Hotarare prioritizeaza asigurarea cheltuielilor de functionare, a cheltuielilor de personal, a drepturile asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav, precum si indemnizatiile lunare ale persoanelor cu handicap.
 
"De asemenea, s-a avut in vedere la forma finala a acestei Hotarari de Guvern si executia bugetara la 30 septembrie, la nivel de comunitati locale. Si, respectiv, soldul sectiunii de functionare si cheltuielile medii de functionare efectuate pe primele noua luni din acest an. Practic, sumele aflate in conturile UAT-urilor, cu ceea ce astazi se aloca, asigura clar o functionare pana la finalul acestui an si, in unele cazuri, chiar si dincolo de acest moment", a mai spus ministrul demis Teodorovici.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Teodorovici: Guvernul a aprobat proiectul de Hotarare privind repartizarea catre bugetele locale a sumelor defalcate din TVA":
Rating:

Nota: 4.58 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016