Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Teodorovici, despre proiectul privind inchisoarea pentru neplata impozitelor: Propunerea vizeaza un tratament corect si onest

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 18 Sep. 2019
Tags: inchisoare, neplata impozite, obligatii fiscale, mfp

Ministrul Finantelor sustine ca proiectul privind inchisoarea de la 1 la 6 ani pentru neplata impozitelor are in vedere drepturile angajatului si ca propunerea sa vizeaza un tratament corect si onest din partea angajatorului fata de salariat.

“Nu doresc sa intru in niciun fel de polemica, in special cu aceia care au dovedit de atatea ori, nu doar incapacitatea adoptarii unor decizii, ci si incapacitatea de a le intelege pe cele luate de PSD.

Propunerea mea vizeaza un tratament corect si onest din partea angajatorului fata de angajat, evitarea oricarei forme de abuz si nicidecum formule de tipul celor sutinute de catre contestatarii acestei masuri. Propunerea aduce un plus de predictibilitate prin detalierea obligaÈ›iilor de reÈ›inere sau neretinere, de incasare sau neincasare a unor impozite si contributii, ca fapte ce intra in sfera evaziunii fiscale. Masurile propuse, nu doar ca vizeaza protejarea bugetului de stat, dar si a persoanelor angajate carora li s-au retinut impozite si contributii cu diferite destinatii, ce nu sunt in responsabilitatea lor, dar de plata carora depinde obtinerea ulterioara a unor drepturi; pentru ca sunt drepturi ale oamenilor, cum ar fi cel la pensiei sau la asistenta medicala, care depind de buna credinta, seriozitatea si responsabilitatea angajatorului”, a scris seful de la Finante pe pagina sa de Facebook.

Reamintim ca proiectul la care face referire ministrul de Finante prevede inchisoarea cu pana la 6 ani pentru retinerea si neplata, incasarea si neplata, ori, dupa caz, neretinerea sau neincasarea, in cel mult 30 zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, a impozitelor si/sau contributiilor datorate statului.

“Art. 6 - Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 6 ani retinerea si neplata, incasarea si neplata, ori, dupa caz, neretinerea sau neincasarea, in cel mult 30 zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, a impozitelor si/sau contributiilor prevazute in anexa la prezenta lege”,  se arata in proiectul propus de ministrul Teodorovici.
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Teodorovici, despre proiectul privind inchisoarea pentru neplata impozitelor: Propunerea vizeaza un tratament corect si onest":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016