Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Proiectul propus de fostul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici, care propune inchisoarea cu pana la 6 ani pentru retinerea si neplata, incasarea si neplata, ori, dupa caz, neretinerea sau neincasarea, in cel mult 30 zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, a impozitelor si/sau contributiilor datorate statului, a fost adoptata tacit de Senat.
Senatul a adoptat tacit, in sedinta de marti a plenului, proiectul fostului ministru de Finante Eugen Teodorovici, care prevede pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 6 ani pentru retinerea si neplata, incasarea si neplata, ori, dupa caz, neretinerea sau neincasarea, in cel mult 30 zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, a impozitelor si/sau contributiilor datorate statului.
Prevederile proiectului legislativ se vor aplica tuturor firmelor, indiferent daca sunt de stat sau private si vor salva mii de companii "de prevederea penala", a anuntat, initial, initiatorul acestui proiect, fostul ministru al Finantelor Publice.
Intr-o anexa a actului legislativ este prezentata lista impozitelor si contributiilor care intra sub incidenta articolului 6:
Cartea Verde a Contabilitatii
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
- Impozitul pe dividendele platite de o persoana juridica romana catre o persoana juridica romana.
- Impozitul pentru veniturile din activitati independente realizate in baza contractelor de activitate sportiva.
- Impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuala, Impozit pe venitul din salarii si asimilate salariilor.
- Impozitul pe veniturile din arenda. Impozitul pe veniturile sub forma de dobanzi. Impozit pe veniturile sub forma de dividende.
- Impozitul pe veniturile din pensii.
- Contributia de asigurari sociale.
- Contributia de asigurari sociale de sanatate.
- Impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti.
- Impozit datorat pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal Contributia la Fondul pentru mediu
- Impozitul pe veniturile din premii si din jocuri de noroc.
- Impozitul pe veniturile din alte surse. Impozitul pe veniturile obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere intre o persoana fizica si o persoana juridica, contribuabil potrivit titlului II din Codul fiscal.
- Impozitul pe veniturile obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere intre o persoana fizica si o persoana juridica, contribuabil potrivit titlului III din Codul fiscal.
- Impozitul pe veniturile obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere intre o persoana fizica sau orice alta entitate asociere fara personalitate juridica si o persoana juridica, contribuabil potrivit Legii nr. 170/2016, conform contractului de asociere, determinate potrivit prevederilor titlului II.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Angajatorii sunt obligati sa transmita in Revisal noile salarii in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificariiTop 10 aberatii legislative in Romania ultimilor 20 de aniScapa de datorii in 2013 | Comunicat privind esalonarea la plataCodul Fiscal INAINTE si DUPA modificarile aduse de OUG 85/2022Avertisment ITM: Nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, pedepsite cu INCHISOARE de pana la 3 aniUltimele articole
Noutati privind combaterea evaziunii fiscale aduse de Legea 126/2024Modificari aduse Legii 241/2025 prin Legea 126/2024 privind combaterea evaziunii fiscale. Tabel comparativInformare ITM. Prevederi legale cu privire la regimul de munca al minorilorLegea 125/2023. Cum a fost completata legea privind evaziunea fiscala din domeniul TVACe masuri de protectia muncii trebuie sa aplice firmele care angajeaza minoriArticole similare
Programul „IMM Leasing de echipamente si utilaje†a fost publicat in Monitorul Oficial (OUG 118/2020)Radierea societatii: ce implicatii fiscale exista si cum tratam raportarile financiare?Teodorovici, despre proiectul privind inchisoarea pentru NEPLATA IMPOZITELOR: Propunerea vizeaza un tratament corect si onestNeplata sumelor aferente impozitelor si contributiilor va fi sanctionata cu amenda sau cu inchisoare intre 1 si 5 aniAtentie la dobanzi si penalitati de intarziere, dobanda legala si dobanzile penalizatoare!Ultimele articole
Masuri de dorit, scheme de evaziune si de ce PFA-urile pot plati de trei ori contributii. Interviu Adrian BentaArticole similare
Stimulentul de insertie pentru parinti ar putea creste pana la 1500 lei! Anuntul facut de Ministrul MunciiFlorin Citu: Firmele afectate de criza Covid-19 vor beneficia de esalonari pe 12 luni la plata taxelorNoile limite pentru plati in numerar, valabile de la 1 august 2016Reglementarea acordarii esalonarilor la plataSalariile din administratia publica cresc, de la 1 iunie, la nivelul stabilit pentru anul 2022 prin legea salarizarii unitare in sectorul publicUltimele articole
Fime care platesc impozit pe venit. Daca raman la acelasi impozit, mai trebuie depusa D700 in 2024?Noi masuri pentru sprijinirea persoanelor care beneficiaza de ajutor social. Va fi obligatorie prezentarea la ANOFMNoi reguli TVA pentru persoanele impozabile care au sediul activitatii in Romania si aplica pentru regimul UENoi masuri fiscale privind esalonarea la plata. Norme speciale pentru debitorii a caror activitate este restransa/inchisaMFP propune scutirea la plata impozitului specific unor activitati in domeniul HoReCa, dar si alte masuri fiscale pentru contribuabiliAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"