Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Regim TVA pentru facturi primite si emise la momentul anularii codului de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Sep. 2019 Exclusiv
Tags: anulare tva, regim tva, codul fiscal

Unei societati i-a fost anulat codul de TVA. In registrul persoanelor impozabile in scopuri de TVA conform art 316 din codul fiscal societatea apare cu urmatoarele informatii: Data inregistrarii in scopuri de TVA 01.01.2018. Data anularii inregistrarii in scopuri de TVA 27.08.2019 Anularea inregistrarii in scopuri de TVA a fost operata in data de: 06.09.2019. Temeiul legal al anulaii inregistrarii in scopuri de TVA: Art. 316 alin (11) lit. c) Conform articolului 316 alin 15 din codul fiscal.

De aici se intelege ca pentru tot ce se cumpara pana la data de 26.08.2019 (inclusiv) se poate deduce TVA-ul, si tot ce se vinde-factureaza pana la data de 05.09.2019 (inclusiv) se factureaza ca si cum ar fi platitori de TVA?
 

Specialistul raspunde


Potrivit art. 316 alin. (15) din Codul fiscal, anularea inregistrarii in scopuri de TVA produce la furnizor/prestator efectele prevazute la art. 11 alin. (6) si (8) de la data prevazuta la alin. (11) si in cazul beneficiarului produce efectele prevazute la art. 11 alin. (7) si (9) din ziua urmatoare datei operarii anularii inregistrarii in Registrul persoanelor impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA conform art. 316 a fost anulata.
 
Potrivit art. 316 alin. (11) lit. c) din Codul fiscal, anularea codului de TVA produce efecte la furnizor, in cazul dumneavoastra, de la data comunicarii deciziei de anulare de catre organele fiscale competente. Deci de la data de 27.08.2019 nu mai puneteti deduce TVA aferenta achizitiilor efectuate.
 
Avand in vedere ca in cazul beneficiarului produce efectele prevazute la art. 11 alin. (7) si (9) din ziua urmatoare datei operarii anularii inregistrarii in Registrul persoanelor impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA, opinia mea este ca emiteti facturi normal pana pe data de 06.09.2019, beneficiarul avand dreptul sa deduca acel TVA (abia din ziua urmatoare datei operarii anularii beneficiarul pierde dreptul de deducere).
 
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Regim TVA pentru facturi primite si emise la momentul anularii codului de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016