Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia 394 in 2021. Contraventii si sanctiuni. Cine NU are obligatia depunerii formularului?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Mar. 2021 Exclusiv
Tags: declaratia 394, depunerea declaratiei 394, tranzactii cu persoane afiliate

Incepand cu operatiunile derulate de la data de 1 septembrie 2020 modelul si continutul formularului cod 394 este aprobat prin O.P.A.N.A.F. nr. 3.281/2020.

Nedepunerea declaratiei informative cod 394 reprezinta contraventie care se sanctioneaza cu amenda, fie de catre organul fiscal de administrare a impozitelor si taxelor, fie de catre organul de inspectie fiscala, in cadrul unei inspectii fiscale partiale privind taxa pe valoarea adaugata.  

Retineti!

In acest stadiu al legislatiei privind procedura fiscala nu se considera contraventie depunerea unei declaratii informative cod 394 cu erori sau omisiuni, asa cum se reglementeaza in cazul declaratiei informative cod 390 VIES. 
 
Contraventia este reglementata prin Legea nr. 207 din 20 iulie 2015 privind Codul de procedura fiscala, art. 336 "Contraventii ", alin.  (1) lit. h) "Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate, potrivit legii, infractiuni:  …..h) nefurnizarea la termen de catre contribuabil/platitor a informatiilor periodice solicitate de organul fiscal potrivit art. 59". 
 
Aceasta contraventie se sanctioneaza cu  amenda  conform prevederilor art. 336 alin. (2) lit. c), astfel: 
 
-de la 12.000 lei la 14.000 lei pentru persoanele juridice care se incadreaza  in categoria contribuabililor mijlocii si mari;
-de la 2.000 lei la 3.500 lei, pentru celelalte persoane juridice. 

 

Cine nu depune formularul cod 394

 
Declaratia informativa cod 394 nu se depune de catre: 
 
-persoana impozabila care nu este inregistrata in scopuri de TVA, in regim normal,  conform prevederilor art. 316 "Inregistrarea persoanelor impozabile in scopuri de TVA";
 
-persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, in regim special, conform prevederilor art. 317 "Inregistrarea in scopuri de TVA a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii";
 
-persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA al carui cod de TVA este anulat din oficiu, conform prevederilor art. 316 alin. 11 de la lit. a) la lit. h), obligate sa depuna formularul cod 311 pentru toate operatiunile taxabile realizate pe teritoriul Romaniei asa cum este reglementat prin O.P.A.N.A.F. nr. 795/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (311) "Declaratie privind taxa pe valoarea adaugata colectata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal".
 

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratia 394 in 2021. Contraventii si sanctiuni. Cine NU are obligatia depunerii formularului?":
Rating:

Nota: 4.19 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016