Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ANAF 2023. Seful institutiei anunta continuarea inspectiilor pentru combaterea muncii la negru

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 09 Mar. 2023
Controale ANAF 2023. Seful institutiei anunta continuarea inspectiilor pentru combaterea muncii la negru
Tags: controale anaf, combaterea muncii la negru, inspectii anaf 2023

Controalele ANAF se vor axa anul acesta si pe combaterea muncii la negru, in baza unui protocol intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si Inspectia Muncii, a afirmat joi presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Lucian Heius, conform Agerpres.

"Actiuni pe care le intreprindem cu Antifrauda pe partea de scoatere la suprafata a muncii la negru sau la gri vor continua si anul acesta. Este acel protocol numit Cronos, cu ITM-urile, care este prins si in PNRR si in care, impreuna, Antifrauda cu Inspectia Muncii, incearca sa identifice, acolo unde inca se mai foloseste, munca la negru sau munca la gri. Incercam sa identificam si alte mecanisme prin care se ocoleste plata contributiilor, in general - si se cauta alte modalitati de a fi cumva recompensata prestatia pe care o face o persoana, la un moment dat. Dar, toate aceste lucruri, sa fie foarte bine inteles, nu le facem decat in baza unei analize de risc. Nu mai mergem decat pe baza analizei de risc. Este unul dintre jaloanele pe care mi le-am impus eu, ca presedinte, ca tot controlul, sa-l numim generic, indiferent cine-l face, orice actiune pe care o face ANAF in acest sens, are in spate o analiza de risc corecta, bine facuta - si care sa ne si duca la rezultatele pe care le asteptam si, in acelasi timp, sa nu deranjez niciodata un contribuabil care isi face bine treaba si care incearca sa respecte legislatia din Romania", a subliniat Lucian Heius, la Conferinta Anuala de Taxe PwC Romania.


Vor fi efectuate verificari si la TVA

 

De asemenea, pe lista inspectorilor se afla si firmele despre care se crede ca ar evaziona TVA, lucru anun?at de Presedintele ANAF, Lucian Heius, in cadrul conferintei, conform Agerpres. Acestia vor merge sa verifice si "acolo unde exista tranzactii intragrup, tranzactii cu persoane afiliate".

"Este unul dintre elementele pe care le avem in in analiza. Vom incerca sa verificam si luam in studiile pe care le facem noi zone unde, in perioada de pandemie, statul a directionat sume importante de bani - si vrem sa vedem daca intr-adevar ele au fost folosite corect si au si ajutat la acest lucru. Anul trecut au fost, de exemplu, sectoare ale economiei care pe datele statistice, date de Institutul National de Prognoza, am avut o crestere spectaculoasa, dar noi am constatat ca impozitele si taxele declarate din acele sectoare nu a avut trendul pe care l-a avut dezvoltarea acelor domenii - si o sa incercam sa identificam si in aceste sectoare unde trebuie sa mergem sa facem controale. in mare, cam asta este viziunea noastra pentru anul 2023 si obiectivele pe care ni le-am stabilit", a mai adaugat Seful ANAF. 




Sursa: Agerpres
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ANAF 2023. Seful institutiei anunta continuarea inspectiilor pentru combaterea muncii la negru":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016