Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum vor fi impozitate mai nou microintreprinderile? Impozitul suplimentar din noul Cod fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: codul fiscal, proiectul, microintreprinderile, cota de impozitare, noul cod fiscal

Proiectul noului Cod fiscal aduce cu sine o noua forma de impozitare a microintreprinderilor fara salariati. Astfel, se doreste ca acestea sa fie impozitate suplimentar, cu o suma fixa trimestriala, stabilita si actualizata, in functie de evolutia veniturilor fiscale care s-ar fi incasat la un salariu de baza minim brut pe economie.


In concret, cota de impozitare pentru microintreprinderile fara salariati va fi de 3% din venituri plus 1.530 de lei pentru fiecare trimestru pentru care se datoreaza impozit.

Pentru cresterea numarului de locuri noi de munca si pentru asezarea echitabila a sarcinii fiscale intre microintreprinderile cu si fara salariati, va fi introdus un sistem diferentiat de cote de impozitare, intre 1% si 3% din venituri, scrie Agerpres.

Astfel, proiectul are in vedere cote de impozitare de 1% pentru microintreprinderile care au peste doi salariati, inclusiv, si de 3% pentru microintreprinderile care au un salariat si de 3% pentru microintreprinderile care se afla in anumite situatii inscrise in registrul comertului-dizolvare urmata de lichidare, inactivitate temporara, declarare pe proprie raspundere a nedesfasurarii de activitati la sediul social/sediile secundare.

De asemenea, proiectul noului Cod fiscal propune largirea etapizata, in perioada 2017-2019, a sferei de cuprindere a categoriei fiscale de microintreprindere, noteaza Agerpres, astfel ca noul Cod Fiscal modifica una din conditiile de incadrare in aceasta categorie - cea referitoare la nivelul veniturilor realizate in anul precedent: 75.000 euro, pentru incadrarea in categoria microintreprinderilor in anul 2017, 85.000 euro, pentru incadrarea in categoria microintreprinderilor in anul 2018, 100.000 euro, pentru incadrarea in categoria microintreprinderilor incepand cu anul 2019.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum vor fi impozitate mai nou microintreprinderile? Impozitul suplimentar din noul Cod fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016