Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prinsa in noul Cod fiscal, cota de TVA de 19% depinde de rectificarea bugetara din iulie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: noul cod fiscal, cota de tva, reducerea tva, teodorovici, relaxare fiscala, codul fiscal

La jumatatea saptamanii in curs, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat ca decizia introducerii TVA de 19% inainte de 1 ianuarie 2016 depinde de cum va arata rectificarea bugetara din iulie.


"In luna iulie urmeaza o rectificare bugetara si in functie de sumele necesare pentru aceasta rectificare se va decide daca da (se introduce TVA de 19% - n.r.) si, daca da, de cand o astfel de masura poate fi aplicata inainte de 1 ianuarie 2016. Dar asa cum stau astazi calculele, intentionam sa aplicam o astfel de masura inca inainte de 1 ianuarie 2016. Nu pot sa spun astazi cand, pentru ca vreau sa am intai cifrele exacte si vedem", a declarat Teodorovici, potrivit Agerpres, intr-un briefing de presa la Palatul Victoria.

Aceste declaratii vin si in contextul in care Comisia Europeana si FMI si-au exprimat neincrederea fata de masurile de relaxare fiscala anuntate de Guvern.  In ce priveste masura de reducere a TVA-ului, ministrul de finante a declarat ca au loc discutii pentru a demonstra oficialilor europeni sustenabilitatea masurii.

"Am avut, o sa avem de fapt si maine discutii toti colegii ministri cu cei de la Comisia Europeana. Asta nu inseamna ca intr-un final sa spunem nu pot sa existe ingrijorari din partea dansilor. (...). Asta nu inseamna ca Romania nu-si va respecta tintele asumate. (...) De fiecare data cand o masura a Guvernului a fost luata, in special in zona economica, (...) au fost de multe ori ingrijorari chiar si la nivel national - Consiliul Fiscal si ceilalti parteneri -, dar lucrurile au aratat ca s-au inselat in ceea ce priveste partea de ingrijorari.

Cred ca este momentul ca Romania sa aiba o abordare indrazneata si desigur o abordare responsabila pentru ceea ce inseamna cheltuieli pe 2016. Este foarte important ca acest nivel de deficit sa fie de sub 3%. (...) Noi argumentam cum avem noi cifrele si cum intelegem noi sa aplicam o astfel de masura. Au fost discutii tehnice la Ministerul Finantelor pentru a arata exact de unde anume aplicam masurile compensatorii", a declarat ministrul, citat de aceeasi sursa.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prinsa in noul Cod fiscal, cota de TVA de 19% depinde de rectificarea bugetara din iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016