Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noul mod de calcul si retinere privind impozitul de 16% in Noul Cod fiscal 2016. Diurne si indemnizatii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Sep. 2015 Exclusiv
Tags: indemnizatii, diurna, noul cod fiscal 2016, companii, impozitul, administratori

Noile prevederi referitoare la modul de calcul, de retinere si de virare la buget al impozitului de 16% reglementat de Noul Cod fiscal incepand cu 2016 tine cont mult mai mult de practica angajatorilor.


Aceasta opinie este impartasita de consultantul in afacaeri, Jr. Horatiu Sasu, care considera ca acest impozit aferent diurnelor care depasesc plafonul se aplica astfel intr-un context nou care difera de prevederile vechi care nu tineau neaparat cont de realitatea mediului de afaceri.


In Noul Cod fiscal discutam, asadar, despre aceste prevederi referitoare la indemnizatiile impozabile.

>>> Indemnizatiile si orice alte sume de aceeasi natura, impozabile, primite pe perioada delegarii in alta localitate, in Romania si in strainatate, se considera venituri aferente lunii in care se aproba decontul. Impozitul se calculeaza si se retine prin cumularea cu veniturile din salarii si asimilate salariilor aferente lunii respective, iar plata impozitului la bugetul de stat se efectueaza lunar sau trimestrial, dupa caz.


>>>> Pentru indemnizatii si orice alte sume de aceeasi natura, impozabile, primite pe perioada detasarii/deplasarii, impozitul se calculeaza si se retine la fiecare plata, iar plata impozitului la bugetul de stat se efectueaza lunar sau trimestrial, dupa caz.

De asemenea, trebuie sa retinem ca, la fel ca pana in prezent, se asimileaza veniturilor salariale remuneratia administratorilor societatilor, dar din 2016 sunt impozitate in mod expres si:
- remuneratiile administratorilor companiilor/societatilor nationale si regiilor autonome, desemnati/numiti in conditiile legii,
- sumele primite de reprezentantii in adunarea generala a actionarilor
- sumele primite de reprezentantii in consiliul de administratie.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noul mod de calcul si retinere privind impozitul de 16% in Noul Cod fiscal 2016. Diurne si indemnizatii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016