Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ghid complet - proceduri si obligatii privind taxarea inversa

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: taxare inversa, noul cod fiscal 2016, tva, tranzactii tva

Una din cele mai importante modificari introduse de noul Cod fiscal este extinderea numarului de tipuri de tranzactii pentru care se aplica taxarea inversa. Aflati cand sunteti obligat sa aplicati aceasta procedura si cum declarati operatiunile respective in declaratiile fiscale.

Spre deosebire de taxarea normala, taxarea inversa presupune emiterea de catre furnizor a unei facturi fara TVA. Astfel, TVA urmeaza sa fie calculata de catre beneficiar si preluata atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila.

Incepand cu 2016, taxarea inversa a fost extinsa la 14 operatiuni, care includ:

- tranzactiile imobiliare
- livrarile de telefoane mobile
- transferul de certificate verzi, etc.

Vezi aici lista integrala a tranzactiilor >>>

In practica, procedura taxarii inverse ridica numeroase probleme. Iata doar o parte din studiile de caz rezolvate in ghidul Taxarea inversa conform noului Cod Fiscal:

- “Am cerut o rambursare de TVA si in urma unui control s-a constatat ca am facturat cu TVA unui client care era neplatitor de TVA, aplicand taxarea inversa. Suma respectiva ne-a fost refuzata la rambursare si am facut rectificativa la declaratia 390 pentru perioada respectiva. Cum inregistram in contabilitate aceasta operatiune?”   ...detalii AICI>>>

- “Persoana juridica romana achizitioneaza materiale de constructii din UE si le aduce in Romania. Le vinde apoi unei persoane juridice din Austria, ce le utilizeaza pe un santier din Romania. Cum va face factura catre societatea din Austria, cu TVA sau fara TVA (taxare inversa)?”    ....detalii AICI>>>

- "Firma a construit un imobil in anul 2010 si a dedus TVA pentru constructia respectiva. In anul 2016, doreste sa vanda imobilul si va trebui sa factureze cu taxare inversa. Trebuie sa ajusteze TVA dedus sau vanzarea cu taxare inversa este considerata vanzare cu TVA si atunci nu mai intervine ajustarea?"   .....detalii AICI>>>

Acum aveti la indemana un ghid practic complet, care va ofera raspunsuri competente la orice intrebare legata de taxarea inversa:

- Cum se aplica, concret, taxarea inversa?
- Care este rolul acestei masuri?
- Cum se intocmesc facturile si ce mentiuni trebuie inscrise?
- Cum se inregistreaza facturile in contabilitate?

...si multe alte informatii esentiale, numai in Taxarea inversa conform noului Cod Fiscal>>>
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ghid complet - proceduri si obligatii privind taxarea inversa":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016