Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozitul pe cladiri si terenuri: 27 de cazuri practice solutionate de experti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Apr. 2016
Tags: impozit cladiri, impozit terenuri, noul cod fiscal 2016, reevaluare cladiri

Calculul impozitului pe cladiri si terenuri reprezinta una din cele mai sensibile operatiuni contabile. Modificarile majore introduse de noul Cod fiscal complica si mai mult aplicarea prevederilor legislative.

Se apropie termenul pentru plata de catre contribuabili a primei transe a impozitului/taxei pe cladiri si terenuri, anume 30 iunie 2016.
Evitati orice posibila eroare cu ajutorul CD-ului Impozitul pe cladiri si terenuri 2016. 27 spete fiscal-contabile, elaborat de experti.

Cum se calculeaza exact impozitul pe cladiri si terenuri conform noului Cod fiscal 2016? Aceasta este una din principalele intrebari cu care se confrunta contabilii in acest an.

Iata doar cateva dintre problemele des intalnite in practica:

Este obligatorie inregistrarea reevaluarii la data de 31.12.2015 asupra unei cladiri proprietate a societatii? (...detalii AICI>>>)

Societatea X detine cladire si teren aferent. Doreste sa vanda aceasta proprietate. Cum factureaza? Cu TVA, taxare inversa? Clientul este persoana juridica platitoare de TVA. Ce impozit va plati societatea?(...detalii AICI>>>)

Daca o societate a efectuat ultima reevaluare a cladirilor in anul 2012 si va trebui sa faca reevaluarea la 31.12.2015, diferentele din reevaluare se mai inregistreaza in contabilitate la 31.12.2015 sau raportul evaluatorului se prezinta numai la Directia Locala de Taxe si Impozite?

Aflati raspunsurile oferite de specialisti cu o vasta experienta fiscal-contabila, numai pe acest CD cu 27 de studii de caz.

Pentru asimilarea optima a informatiilor, fiecare caz practic este structurat astfel:

- expunerea problemei
- solutia detaliata si limpede pana la ultima virgula
- temeiurile legale pe care se bazeaza solutia oferita
- comentarii profesioniste
- comparatii cu vechile prevederi valabile inainte de 1 ianuarie 2016
- toate subtilitatile de interpretare pe care se bazeaza inspectorii veniti in control

Important! Cunoasterea problemelor concrete cu care s-au confruntat colegii Dvs. de la alte firme reprezinta cea mai eficienta modalitate de a intelege modificarile fiscale si de a preveni posibilele erori.

Sunteti la curent cu principalele modificari aduse de noul Cod Fiscal in domeniul impozitarii cladirilor si terenurilor?

Incepand de la 1 ianuarie 2016:

- Pentru cladirile rezidentiale (cele folosite pentru locuit), impozitul este stabilit in functie de suprafata, la valoarea de impunere rezultata aplicandu-se o cota de 0,1%.

- S-a eliminat stabilirea impozitului pe cladiri pentru persoanele fizice in functie de numarul proprietatilor detinute, nemaiaplicandu-se majorarea de 65%, 150%, 300% pentru celelalte proprietati in afara celei de domiciliu.

- Impozitul pe teren se calculeaza acum pentru intreaga suprafata, fara sa mai fie scutita suprafata ocupata de constructii.

....precum si alte modificari legislative majore!

Aflati problemele pe care le ridica aceste modificari si solutiile oferite de specialisti.

CD-ul Impozitul pe cladiri si terenuri 2016. 27 spete fiscal-contabile va deveni cel mai util instrument de lucru pentru Dvs.!
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozitul pe cladiri si terenuri: 27 de cazuri practice solutionate de experti":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016