Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF trebuie sa fie o punte de legatura intre mediul privat si guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 27 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: mediul privat, relaxare fiscala, ciolos, anaf, mediul de afaceri, crestere economica

Politicile de care avem nevoie in mediul fiscal nu trebuie sa mai permita, in opinia unor oficiali, crearea unor disfunctii in ce priveste comunicare si comunicarea dintre autoritati si contribuabili.


In opinia premierului Dacian Ciolos, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) trebuie sa faca puntea de legatura intre mediul privat si Guvern si sa nu mai devina " o sperietoare a mediului economic, ci un partener". Iata ce a declarat premierul, aflat la Gala Premiilor Capital, potrivit Agerpres:

"Pentru a putea sustine cresterea economica si dezvoltarea economica avem nevoie de politici publice performante care trebuie sustinute cu bugete adaptate la nevoi si, de aceea, avem si noi in perspectiva nu doar ideea de a creste bugetul, pentru ca isi are limitele lui, dar de a folosi cat mai bine alocarile bugetare, banii pe care ii colectam de la dumneavoastra, de la contribuabili. si aici, sigur, ANAF isi are rolul, care sper eu sa nu mai devina o sperietoare a mediului economic, ci un partener. E drept ca pe ANAF exista cateodata presiuni pentru a colecta bani la buget, insa cred ca aceste presiuni n-ar trebui sa fie cele care sa duca la o performanta a colectarii la buget, ci aceasta performanta ar trebui sa vina, in primul rand, din reducerea evaziunii fiscale si dintr-o contributie voluntara, sa spun, in acest proces de colectare".

De asemenea, in opinia premierului, ANAF ar trebui sa joace acelasi rol al unei institutii cheie si in relatia cu mediul de afaceri:

"Aici sper sa putem lucra in continuare, pentru ca eu am obsesia mea, sa spun asa, legat de rolul acestei institutii in cadrul politicilor guvernamentale si in legatura cu mediul de afaceri. E o institutie-cheie atat pentru buget si ar trebui sa fie o institutie-cheie si in relatia cu mediul de afaceri si trebuie sa gasim punctul de echilibru, sa punem cursorul la un punct de echilibru care sa faca in asa fel incat noi sa ne putem finanta politicile publice cu contributiile care ar trebui sa vina spre stat, fara ca pentru aceasta sa facem din ANAF, din cand in cand, asa cum s-a mai intamplat, o institutie de forta. Ea ar trebui sa fie o institutie care sa faca puntea de legatura intre mediul privat si Guvern. (...) Avem nevoie de aceasta institutie eficienta si din punctul nostru de vedere, dar ea trebuie sa fie cat mai putin birocratica".

In plus, premierul a amintit de faptul ca Romania este una dintre tarile care a reusit sa inregistreze constant o crestere economica, aspect care atrage atentia investitorilor in mod pozitiv.

Exista insa si factori carora trebuie ca atat mediul de afaceri, cat si autoritatile sa acorde o atentie speciala, masurile de relaxare fiscala fiind un astfel de exemplu.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF trebuie sa fie o punte de legatura intre mediul privat si guvern":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016