Un proiect editorial
marca Rentrop&Straton

Liderul informatiilor specializate din Romania
keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Reforma propusa de Dacian Ciolos: Posibila modificare a impozitului pe proprietate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: consilii locale, impozitarea, reforma administrativa, dacian ciolos, fonduri europene

La inceputul acestei saptamani, premierul Dacian Ciolos a prezentat mai multe informatii privind reforma administrativa aflata in acest moment in lucru. Impozitele si taxele locale ar putea fi astfel modificate, premierul precizand ca se poate lua in calculc "trecerea la un sistem de impozitare bazat pe valoarea de piata a imobilelor si nu pe baza amplasarii lor".


Totodata, premierul a explicat ca e posibil sa fie eliminate consiliile judetene si sa se treaca la administrarea pe regiuni.

Astfel, in cadrul unui discurs tinut la Adunarea  Generala a Asociatiei Comunelor din Romania, potrivit HotNews.ro, premierul Dacian Ciolos a amintit de fragmentarea administratiei publice, de problemele care apar la implementarea programelor de dezvoltare, precum si la problema resurselor financiare de care dispune administratia publica locala, alaturi de urmatoarele declaratii, citate de aceeasi sursa:

"- Intentionam sa revedem Programul National pentru Dezvoltare Locala pentru a-i asigura mai multa eficienta si adaptabilitate la nevoile reale ale comunitatilor, precum si mai multa compatibilitate si corelare cu ceea ce putem finanta prin fonduri europene.

- Sunt 3 aspecte importante carora trebuie sa incepem sa le gasim solutii durabile, echitabile si eficiente – ele trebuie abordate deschis, curajos si din timp.

- In primul rand este vorba de problema fragmentarii administratiei publice locale, in special in mediul rural: avem multe unitati administrativ-teritoriale sarace, cu populatie foarte redusa, cu cheltuieli de functionare mari, fara resurse si care nu pot oferi populatiei decat servicii publice de o calitate scazuta si cu costuri foarte mari. Acelasi fenomen de fragmentare se intalneste si la nivel regional: consiliile judetene isi urmaresc in general strict functiile si interesele lor teritoriale, sunt unitati administrativ-teritoriale prea mici pentru a impulsiona decisiv dezvoltarea economica dintr-o anumita zona.

- In al doilea rand, avem probleme serioase de coordonare si integrare a diferitelor programe de dezvoltare. Eforturile si resursele se impart intr-o multime de proiecte izolate, ne-corelate, al caror efect asupra dezvoltarii economice si edilitare este limitat, datorita calitatii scazute sau a lipsei consumatorilor sau utilizatorilor. Acest lucru se intampla in cazul multor drumuri, sisteme de apa si canalizare sau scoli.

- In al treilea rand este problema resurselor financiare pe care le are la dispozitie administratia publica locala: venituri proprii reduse – multe autoritati locale se bazeaza aproape exclusiv pe diferitele tipuri de transferuri. Aceste transferuri sunt alocate de multe ori ne-transparent, dupa preferinte politice sau alte criterii decat nevoia reala, nivelul de dezvoltare economica sau calitatea proiectelor depuse. De asemenea, exista riscul foarte serios ca multe din obiectivele realizate cu bani europeni sa se degradeze sau sa nu produca serviciile pentru care au fost realizate din lipsa resurselor pentru cheltuielile de operare si intretinere. Aici riscam nu doar sa trebuiasca sa rambursam UE acele fonduri".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016