keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Piata UE se deschide pentru vinurile moldovenesti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, piata ue, comisia europeana, vinuri moldovenesti, republica moldova

Vinurile moldovenesti vor avea acces neingradit pe piata din UE. In concret, Comisia Europeana propune sa deschida complet piata Uniunii Europene pentru importurile de vinuri din Republica Moldova, inainte de intrarea in vigoare a Acordului de Asociere intre UE si Republica Moldova si a Acordului privind Zona de Liber Schimb Aprofundata si Cuprinzatoare (DCFTA), ca o masura pentru a compensa dificultatile cu care Republica Moldova se confrunta in exportul vinurilor pe unele dintre pietele sale traditionale.


"Piata Uniunii Europene este o alternativa durabila si un pol de stabilitate viabil pentru sectorul vinicol moldovean. Deschiderea completa a pietei Uniunii Europene pentru vinurile din Republica Moldova, intr-un moment in care agricultorii moldoveni sunt in dificultate, demonstreaza ca Uniunea Europeana nu este numai un proiect de integrare economica, ci si un spatiu al solidaritatii.", a declarat Dacian Ciolos, comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala.
    
In iunie 2013, Uniunea Europeana (UE) si Republica Moldova au incheiat negocierea unui istoric Acord de Asociere, care prevede si crearea unei Zone de Liber Schimb Aprofundate si Cuprinzatoare (DCFTA), incurajand astfel integrarea economica a Republicii Moldova in Uniunea Europeana. Acordul de Asociere urmeaza a fi parafat la Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Vilnius, Lituania, in noiembrie 2013, cateva dintre elementele lui principale, inclusiv DCFTA, urmand a intra in vigoare imediat dupa semnarea Acordului.
    
Comisia Europeana va propune Consiliului si Parlamentului European modificarea Preferintelor Comerciale Autonome, astfel incat importurile UE de vinuri moldovenesti sa fie complet liberalizate, inainte de intrarea in vigoare a Acordului de Asociere, inclusiv a DCFTA. Comisia Europeana va cere Consiliului si Parlamentului European sa faca tot posibilul pentru o adoptare rapida a acestei modificari.

Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016