Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Romania poate deveni competitiva, daca investeste in oameni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 06 Nov. 2018
Tags: ministrul finantelor, mfp, resursa umana

Ministrul Finantelor Publice este de parere ca Romania poate deveni atractiva si competitiva daca investeste in oameni si gaseste resursele necesare pentru ca acestia sa ramana in tara.

Intr-un comunicat remis luni, 5 noiembrie, de MFP se arata ca ministrul Finantelor este de parere ca o abordare unitara la nivel european in domeniul investitiilor este foarte importanta. De altfel, Eugen Teodorovici a pledat pentru promovarea si aplicarea unor reguli egale pentru toti actorii de pe piata unica europeana. 

Printre prioritatile Romaniei in domeniul politicii de investitii, ministrul teodorovici a enumerat atat cresterea numarului de angajati, cat si a calitatii fortei de munca la intarirea capacitatii de productie interne si la cresterea exporturilor in cadrul Uniunii, dar si in afara UE.

„Romania poate deveni competitiva si atractiva pe piata unica daca investeste in resursa umana, gaseste masurile necesare pentru pastrarea acesteia in tara si asigura cele mai bune practici europene pentru asigurarea investitiilor publice si private”, a subliniat ministrul Finantelor,la conferinta ”Piata unica factor determinant al investitiilor in Europa”, organizata de Comisia Europeana in parteneriat cu European Political Strategy Center. 

Cu aceasta ocazie, ministrul Teodorovici a vorbit si despre problemele de la nivelul UE in ceea ce priveste aplicarea legislatiei achizitiilor publice si necesitatea identificarii unor solutii flexibile si comune pentru simplificarea acestora la nivelul tuturor statelor membre. 

Cat priveste noul cadru financiar, acesta a vorbit si despre posibilitatea demararii investitiilor incepand cu 1 ianuarie 2019, inainte de aprobarea noului cadru financiar 2021-2027, cu ajutorul unui mecanism prin care fondurile publice (inclusiv finantari de la institutii financiare internationale – BERD, BEI, BM) care se incadreaza in prioritatile europene, sa fie rambursate din fonduri europene aferente noului cadru financiar.

Luni, Eugen Teodorovici a avut intrevederi cu presedintele Curtii Europene de Conturi (ECA), Klaus-Heiner LEHNE, si cu ministrul de finante maghiar, Mihály VARGA.

In cadrul intalnirii cu reprezentantii Curtii de Conturi s-a prezentat raportul anual al ECA privind executia bugetului UE pentru exercitiul financiar 2017, iar in cadrul intrevederii cu ministrul de finante maghiar s-a discutat si despre implementarea noului mecanism de case de marcat cu jurnal electronic, precum si despre sistemul de control al transportului rutier de marfuri intre statele europene.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Romania poate deveni competitiva, daca investeste in oameni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016