Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Este OFICIAL: ANAF a finalizat softul pentru popriri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 23 Ian. 2020
Tags: soft, popriri, anaf

Ministrul Finantelor Florin Citu a anuntat, miercuri - 22 ianuarie - ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala a finalizat softul pentru ridicarea automata a popririlor astfel incat sa nu mai fie blocate simultan toate conturile contribuabililor cu datorii la stat. Guvernul ar urma sa dea o Ordonanta in acest sens pana saptamana viitoare, a mai anuntat seful de la Finante - Florin Citu.

„Avem deja pregatita documentatia, este o modificare de cod de procedura fiscala. Softul este gata in ANAF, in ceea ce priveste popririle. Va fi un soft foarte simplu, in care anunta si angajatorul si banca. Banii vor fi luati intr-o anumita ordine dintr-un cont si nu vor mai fi toate conturile blocate si se ridica automat poprirea. Totul este pus la punct. Am fost foarte implicat in a ma asigura ca dupa ce s-a platit datoria sa nu mai ramana conturile poprite, sa nu trebuiasca sa anunti toate bancile. Sa fie totul mai simplu: s-a platit datoria, se ridica poprirea de pe cont”, a precizat Florin Citu, la Adevarul Live. 

Acesta a spus ca daca Guvernul nu va da o Ordonanta de Urgenta in acest sens in cursul zilei de joi – 23 ianuarie, atunci cel mai probabil OUG va fi dat saptamana viitoare. 

De altfel, ministrul Finantelor spune ca a oprit trimiterea de catre ANAF a unor decizii retrocative de plata catre contribuabili. Acesta a reamintit ca isi doreste informatizarea ANAF – vazuta ca rezolvare a multor probleme de la nivelul Agentiei: “Sunt sigur ca va rezolva mai multe probleme dintr-o data: problema cu personalul, problema cu evaziunea fiscala, problema cu relatia cu contribuabilul. Informatizarea este solutia pe care o vad astazi castigatoare din mai multe probleme. Dupa aceea vom avea timp sa discutam despre solutii fiscale. (...) Dar ne-am uitat in alte tari unde este clar ca informatizarea a adus instant crestere cu 30-40% a veniturilor sau eliminarea evaziunii fiscale”, a declarat ministrul Citu. 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Este OFICIAL: ANAF a finalizat softul pentru popriri":
Rating:

Nota: 4.32 din 5 din 28 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016