Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF va aplica poprirea electronica, iar conturile vor fi deblocate in 2 ore

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 31 Oct. 2016 Exclusiv
Tags: poprirea electronica, conturile poprite, popriri, conturi deblocate, conturi bancare

Va reamintim ca un proiect legislativ propus de Ministerul Finantelor pentru modificarea Codului de procedura fiscala va schimba multe reglementari care tin de modul in care ANAF gestioneaza in prezent blocarea conturilor persoanelor fizice si juridice.

Pe aceasta tema, in luna octombrie, presedintele ANAF, Dragos Doros a declarat ca ANAF va introduce in curand poprirea electronica ceea ce inseamna ca bancile nu vor mai fi instiintate cu privire la aceste modificari prin intermediul notificarilor trimise prin posta.

"Spre exemplu, pentru o datorie la bugetul de stat, trebuie sa informam bancile, astfel incat acestea sa ne dea suma. Acum, acest lucru se face doar pe hartie. Adica ANAF pune documentul la Posta, ajunge la banca, care il trimite registraturii, este repartizat la personalul operational care instituie si executa poprirea. Sunt hopuri si sughituri si la noi si la Posta si la banci. E un proces cu multa interventie umana", a declarat Dragos Doros, in cadrul unei conferinte de specialitate.

De asemenea, acesta a explicat ca va fi demarata o aplicatie prin care se vor ierarhiza popririle si se vor executa platile in contextul in care multe dintre situatiile actuale insemna popriri pe toate conturile pentru sume mici.

"Atunci poprirea se face pe toate conturile, la toate cele trei banci. Popririle astea pe hartie la cele trei banci se intampla greu, pe cand banii circula rapid: acum am 100 lei, peste o ora nu mai sunt", a declarat seful ANAF, citat de Adevarul.ro.

Prin acelasi proiect amintit se propune"dezvoltarea metodelor de blocare/deblocare a conturilor bancare in timp real/prin intermediul schimbului de informatii si documente in mediu electronic, intre administratia fiscala si institutiile de credit la care acesti contribuabili au deschise conturi bancare".

Continuarea aici.


Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF va aplica poprirea electronica, iar conturile vor fi deblocate in 2 ore":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016