Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP propune un nou mecanism pentru automatizarea infiintarii si ridicarii popririlor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 12 Iul. 2019
Tags: anaf, mfp, poprire, conturi bancare

Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala propun un mecanism nou prin care infiintarea si ridicarea popririlor bancare de catre organele fiscale sa se faca automatizat, fara a se depasi sumele inscrise in actele de executare silita, anunta ANAF.

“Disponibilitatile baneti existente in conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor inscrise in adresa de infiintare a popririi bancare si, astfel, nu se vor produce sincope in activitatea desfasurata de acestia”, ofera asigurari ANAF intr-un comunicat remis presei.
 
Astfel, ridicarea masurilor de executare silita prin poprire bancara nu vor mai fi la fel de dificile ca in prezent, acestea facandu-se in timp real, dat fiind ca ridicarea masurii de infiintare a popririi bancare se va efectua la nivelul central al ANAF, pe baza schimbului rapid de informatii cu institutiile de credit.
 
Cel mai important pentru contribubabili este, poate, faptul ca acestia nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze la sediul organelor fiscale pentru a cere ridicarea popririi bancare.
 
“ANAF si-a propus, de asemenea, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv a celor emise ca urmare a incetarii masurilor de executare silita, concomitent cu reducerea costurilor de comunicare/operare a actelor de executare silita”, mai transmite institutia.
 
Potrivit sursei citate, MFP si ANAF isi propun un amplu proiect pentru simplificarea, debirocratizarea si transparentizarea activitatilor de incasare a debitelor acestora. Masura privind implementarea sistemului electronic de poprire a conturilor bancare, prin automatizarea infiintarii si ridicarii popririlor bancare face parte din acest proiect amplu propus de Fisc. 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP propune un nou mecanism pentru automatizarea infiintarii si ridicarii popririlor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016