Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In primele 8 luni ale anului 2023, la nivelul judetului Vrancea veniturile realizate la bugetul general consolidat prin plata voluntara sunt de peste 95% intrucat majoritatea contribuabililor vranceni au inteles sarcinile fiscale pe care le au si au constientizat importanta declararii corecte si achitarii integrale a impozitelor si taxelor datorate bugetului general consolidat.
Mai sunt si cazuri in care debitorii nu au inteles sa-si plateasca de bunavoie obligatiile fiscale datorate, drept pentru care pentru stingerea acestora, organele fiscale au procedat la actiuni de executare silita in conformitate cu prevederile Codului de Procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare. Astfel, in perioada ianuarie –august 2023, administratia, in vederea colectarii veniturilor bugetare si recuperarii arieratelor a intreprins urmatoarele masuri:
-comunicarea unui numar de 29.644 somatii de plata in suma de 137,47 milioane lei;
-infiintarea unui numar de 10.327 popriri conturi bancare in valoare de 108,54 milioane lei si a 6.634 popriri terti in valoare de 52,13 milioane lei;
-instituirea unui numar de 272 sechestre asupra bunurilor mobile si imobile pentru o valoare a creantelor in suma de 14,15 milioane lei;
Ca urmare a masurilor de executare silita in perioada ianuarie –august 2023 a fost incasata, suma de 77,45 milioanei lei.
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea reaminteste contribuabililor ca prin achitarea obligatiilor fiscale la termenul de plata se evita:
-calcularea de obligatii fiscale accesorii suplimentare (dobanzi si penalitati de intarziere);
-inceperea procedurii de executare silita si/sau transformarea masurilor asiguratorii in masuri executorii;
-alte demersuri prevazute de lege.
Totodata contribuabilii care se afla in dificultate generata de lipsa temporara de disponibilitati banesti pot accesa esalonarile la plata prevazute de Codul de Procedura Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Sursa: ANAF
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ANAF: 2,74 milioane lei sume stabilite suplimentar, in urma inspectiilor din luna octombrie 2024In data de 10 ianuarie 2024 au fost efectuate actiuni antifrauda pe linia combaterii activitatilor economice iliciteMinisterul Economiei a emis un comunicat privind impozitarea IMMControale ANAF pentru reducerea evaziunii fiscale la contribuabilii persoane fizice si juridiceANAF deruleaza un program de CONFORMARE VOLUNTARA in domeniul serviciilor de infrumusetareUltimele articole
Rezultatele activitatii de inspectie fiscala in luna august 2024Rezultatele activitatii de inspectie fiscala in luna mai 2024Inspectii fiscale. 1,33 milioane lei sume stabilite suplimentar, in urma verificarilor din luna aprilie 2024Rezultatele actiunilor ANAF in 2023: Au fost identificate obligatii fiscale nedeclarate de 10,62 miliarde leiReducerea evaziunii fiscale: Rezultatele activitatii controalelor ANAF in luna octombrie 2023Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"