Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inregistrarea in scopuri de TVA la incasare. Completare D700

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Mai. 2022
Inregistrarea in scopuri de TVA la incasare. Completare D700
Tags: inregistrare in scopuri de tva, d700, completare d700

Va rog sa imi spuneti care este procedura pentru a solicita inregistrarea in scopuri de TVA (la incasare). Ce documente se anexeaza la D700? Ce sectiuni se bifeaza in D700?

Raspunsul consultantului fiscal Elena Garofil: 
 
Potrivit prevederilor art. 316 alin (1) lit. b) din Codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si realizeaza sau intentioneaza sa realizeze o activitate economica ce implica operatiuni taxabile, scutite de taxa pe valoarea adaugata cu drept de deducere si/sau operatiuni rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania conform art. 297 alin. (4) lit. b) si d), trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA la organul fiscal competent, dupa cum urmeaza:
- daca in cursul unui an calendaristic atinge sau depaseste plafonul de scutire prevazut la art. 310 alin. (1), in termen de 10 zile de la sfarsitul lunii in care a atins sau a depasit acest plafon;
 
Potrivit prevederilor din Instructiunile de completarea aprobate prin OPANAF 1699/2021, "Declaratie pentru inregistrarea/modificarea in mediu electronic a mentiunilor ulterioare inregistrarii fiscale, precum si pentru radierea inregistrarii fiscale" formular 700 se depune pentru:
(....)
- inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile care solicita, ulterior inregistrarii fiscale, inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (Codul fiscal), cu modificarile si completarile ulterioare;
- efectuarea de mentiuni privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare;
 
In cazul mentionat pentru inregistrarea cu TVA la incasare, veti completa subsectiunea IV - Notificare privind sistemul TVA la incasare.
Sistemul TVA la incasare se aplica de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 316 din Codul fiscal care opteaza pentru aplicarea sistemului TVA la incasare sau care inceteaza aplicarea acestui sistem, in conditiile prevazute de art. 282 si de art. 324 alin. (12) si (14) din Codul fiscal.
 
Randul 1.21.1 se marcheaza cu "X" in casuta corespunzatoare, de catre persoanele impozabile care notifica organul fiscal ca opteaza sa aplice sistemul TVA la incasare, potrivit prevederilor legale si care se afla in una dintre urmatoarele situatii:
 
- persoana impozabila nu a aplicat sistemul TVA la incasare in anul precedent, cifra sa de afaceri realizata in anul precedent este inferioara plafonului prevazut la art. 282 din Codul fiscal, dar opteaza pentru aplicarea sistemului TVA la incasare, cu conditia ca la data exercitarii optiunii sa nu fi depasit plafonul pentru anul in curs. Notificarea se depune pana la data de 20 inclusiv a lunii anterioare inceperii perioadei fiscale din care va aplica sistemul TVA la incasare. Se completeaza perioada si cifra de afaceri realizata, care nu depaseste plafonul prevazut la art. 282 din Codul fiscal, precum si data de la care persoana opteaza pentru aplicarea sistemului TVA la incasare;
 
- persoana impozabila se inregistreaza in scopuri de TVA in cursul anului si opteaza pentru aplicarea sistemului TVA la incasare fie incepand cu data inregistrarii in scopuri de TVA, fie ulterior, in cursul anului inregistrarii in scopuri de TVA.
 
De asemenea, la inregistrarea in scopuri de TVA, se va anexa la D700 ultima balanta de verificare din care rezulta cifra de afaceri realizata, pentru inregistrarea in scopuri de TVA.


Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inregistrarea in scopuri de TVA la incasare. Completare D700":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016